Er manisk Depression genetiske?

03/19/2011 by admin

Manisk depression, klinisk benævnt bipolar lidelse, er en genetisk arvelig stemning lidelse. Personer, der har manisk depression svinger mellem episoder af en unormalt forhøjet humør, omtales som mani, og en alvorligt lavt stemningen, kaldet depression. Når udviklet, vil manisk depression vare ved livet. Mens der er en række forskellige former for behandling til rådighed for patienter, der lider af manisk depression, er der ingen kur.

Slægtshistorie

Manisk depression er en genetisk sygdom, hvilket betyder, at personer, der har en familie historie af lidelsen er disponeret for at udvikle det. Disposition, eller sandsynligheden for, at betingelsen vil udvikle, kan bestemmes udfra antallet tilfælde af bipolar lidelse i familien, nærhed til en bestemt person og hvilken generation har haft det. Disposition øges, hvis medlemmer af den nærmeste familie har den betingelse, som omfatter søskende, forældre, tanter og onkler og bedsteforældre. På samme måde, øger sandsynligheden for at udvikle manisk depression hvis flere medlemmer af familien har en historie med lidelsen, eller hvis begge sider af en familie har en historie af det. Manisk depression har tendens til at springe over generationer, så at have en bedsteforælder, grandaunt eller granduncle med betingelsen øger risikoen eksponentielt.

Stofmisbrug

Det er almindeligt, at personer, der lider af udiagnosticeret manisk depression til selv - medicinerer gennem stofmisbrug. Alkoholisme og rekreative brug af narkotika som kokain, hastighed eller over-the-counter søvn recepter er fælles røde flag for lidelse da bemærket i folk, der udviser uberegnelig adfærd. Når en person er at vurdere hans eller hendes familie historie for potentielle links til tilstanden, bør sådan adfærd tages i betragtning.

Genetik

Ifølge den National Institute of Mental Health, skyldes manisk depression komplimenterede mutationer på mindst tre gener. Et gen, der er blevet for nylig udpeget som ansvarlige for tilstanden er Slynar genet, fundet i kromosom 12 i hjernen. Den medicinske samfund er uklart, om hvad det oprindelige formål af genet er, eller hvad træk det bærer; en undersøgelse af den europæiske akademiske verden bemærkes imidlertid en muteret form for Slynar gen i 10 procent af undersøgelsen fag, der allerede var diagnosen manisk depression.

Lidelse udvikling

Personer, der er i risiko for at udvikle sygdom på grund af en genetisk disposition skal være på vagt for potentielle symptomdebut i alderen 14-18. Karakteristiske advarselstegn på en manisk episode omfatte stigende følelser af eufori, impulser mod hensynsløs eller risikable adfærd, manglende selvkontrol med finanser, svær uro og en nedgang i behovet for søvn eller mad. Racing tanker og flyvninger på kreativitet er også tegn. Depressive episoder er præget af en betydelig mangel på energi, sove op til 20 timer i døgnet, en trang til søde eller bready fødevarer og irrationelle følelser af skyld, sorg, angst og paranoia. Symptomer på enten episode skal ske i mindst to uger til at blive regnet med en diagnose af manisk depression.

Alternative manifestationer

Det er mest almindeligt at udvikle manisk depression gennem en genetisk disposition, men det er også muligt at manifestere lidelse gennem andre midler. Der er dokumenterede tilfælde af personer, der har oplevet betydelige følelsesmæssige traumer udvikle manisk depression, såvel som enkeltpersoner, der oplever en unormal udsving i hormoner i løbet af ungdomsårene udvikle tilstanden, når der var ingen tidligere familie registrering af lidelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com