Forskelle mellem Strattera & Concerta

01/13/2012 by admin

I forvaltningen af opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse (ADHD) finder nogle, at medicin er den bedste løsning. Med mange muligheder, hvis du vælger den rigtige medicin kan være en udfordring. To populære valg er Concerta og Strattera.

Concerta

Concerta er en methylphenidat stof, svarende til Ritalin. Concerta er en langsom-releasing, en gang om dagen lægemiddel, der reducerer uopmærksomhed og impulsiv adfærd, giver mulighed for bedre fokus på daglige opgaver.

Concerta bivirkninger

Bivirkninger med Concerta omfatter tab af appetit, sløret syn, irritabilitet, hovedpine, svimmelhed, og lejlighedsvis søvnløshed. Methylphenidat narkotika er vist at være potentielt vanedannende, og brugere af Concerta bør diskutere andre lægemidler de tager med deres læge, på grund af alvorlige og potentielt fatale interaktioner med nogle narkotika.

Strattera

I modsætning til Concerta, Strattera er ikke sammensat af methylphenidat, og dermed har ikke stimulerende virkninger. Strattera er sammensat af atomextine HCI, en noradrenalin reuptake hæmmer. Ligesom Concerta, det øger opmærksomhed span og reducerer impulsivitet.

Strattera bivirkninger

Strattera er blevet rapporteret at forårsage dårlig mave, kvalme, opkastning, appetitløshed, træthed, svimmelhed, humørsvingninger og ændringer i menstruationscyklus.

Forskelle og ligheder

Både Concerta og Strattera opnå den samme virkning. Den væsentligste forskel mellem to er imidlertid at Strattera er ikke en stimulans ligesom Concerta og er mindre tilbøjelige til at være vanedannende. Uanset hvilken stof er bedst for dig, er dog bedst at overlade til dig og din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com