Motor Neuron sygdomssymptomer

05/25/2013 by admin

Motoriske neuroner styre alle frivillige muskel funktioner i kroppen. Det kan være svært at diagnosticere en motor neuron sygdom, fordi de tidlige symptomer efterligne for flere andre sygdomme, og disse tidlige symptomer normalt påvirker forskellige mennesker på forskellige måder. En læge kan bruge en fysisk undersøgelse eller en Elektromyografi test til at diagnosticere en motor neuron sygdom. En Elektromyografi test måler nerve og muskel kommunikation.

Identifikation

Der er to typer af motor neuroner i nervesystem; øvre motor neuroner og lavere motor neuroner. De øverste motor neuroner er nerveceller i selve hjernen, der genererer kommandoerne og de lavere motor neuroner er nerveceller i rygsøjlen, der sender kommandoer til musklerne i kroppen. Enhver form for sygdom, der forstyrrer strømmen af oplysninger mellem de øvre og nedre motoriske neuroner eller mellem de lavere motor neuroner og muskler i kroppen, kaldes en motor neuron sygdom. Der er en lang række motor neuron sygdomme, men de har mange træk og symptomer til fælles.

Typer

Mange af de tidlige symptomer på motor neuron sygdomme fokus på frivillige muskler opgaver. Personen kan opleve at deres muskler er begyndt at føle svagere i arme eller ben, og det kan være vanskeligere at bruge disse ekstremiteter. Personens greb kan begynde at blive svagere og afhente ting ikke være så let som det plejede at være. Benene kan begynde at blive færre modtagelig, som kan ændre den måde, at en person, der ture. De kan vises klodset eller akavet, når de forsøger at bevæge sig, og komme op fra siddende stilling kan være svært.

Potentielle

Som motor neuron sygdomme forhånd, bliver symptomerne mere tydeligt. Afhængigt af hvor betingelsen slående, det kan blive svært at tale og alt, hvad der kan være i stand til at komme ud er en lav mumlen. Gåture kan blive yderst vanskeligt, og det kan ikke længere være muligt at løfte ting med enten arm. Der er ingen mere greb med hænderne og benene ser ud som om de ikke længere kan bære vægten af kroppen. Muskelkramper kan begynde at sætte, og der kan være en stigning i ufrivillig muskelkramper eller trækninger.

Forebyggelse/løsning

Der er ingen kur mod nogen af de motoriske neuron sygdomme. For at behandle betingelsen kan en læge bruge medicin, der er designet til at hjælpe bremse udviklingen af sygdommen. Fysioterapi og ergoterapi kan bruges til at hjælpe folk med at tilpasse sig ændringer i deres motoriske færdigheder, således at de kan fortsætte med at være selvforsynende og fortsætte med at arbejde. Der kan være en serie af strækøvelser anbefales at holde leddene smidig og forhindre dem i at få stiv og smertefuld. Fysisk aktivitet er stærkt anbefales at hjælpe bremse fremkomsten af atrofi i musklerne.

Overvejelser

Lou Gehrig's sygdom er en alvorlig motor neuron sygdom, der er videnskabeligt benævnt Amyotrofisk lateral sclorosis, eller ALS. Det er en af de mere genkendelige motor neuron sygdomme, fordi det blev først bragt til offentlighedens opmærksomhed, når det ramte baseballspiller Lou Gehrig i 1939.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com