Hvad er symptomerne på en knuste haleben?

11/01/2011 by admin

Hvad er symptomerne på en knuste haleben?

Halebenet er faktisk ikke en knogle, men snarere flere knogler placeret i den nederste del af ryggen. Haleben, der også omtales som haleben, kan være enten forslået eller brudt, og der er en række forskellige årsager af haleben skader, som kan resultere i et blåt mærke eller en pause. Blå mærker og pauser forårsage smerte, der omtales som coccygodynia eller coccydynia. Denne smerte kan variere fra mild smerte til svære smerter.

Årsager

Den mest almindelige årsag til en knuste haleben er et fald på haleben. Andre årsager omfatter gentagen belastning, der skader de muskler og kirurgi. Fødslen kan også forårsage forslået tailbones. I nogle tilfælde er årsagen til en knuste haleben ukendt. Coccyx.org, at haleben skader er fem gange hyppigere hos kvinder end hos mænd, måske fordi formen af den kvindelige bækken efterlader den kvindelige haleben mere udsatte end de mandlige haleben.

Symptomer

Der er mange symptomer på en knuste haleben. Symptomer omfatter smerter i området haleben (nederste del af ryggen hvor halebenet er placeret) når stående eller siddende (især på bløde overflader), som kan ledsages af svære smerter, når du flytter fra siddende til stående. Du kan også opleve smerter efter en afføring. Yderligere symptomer omfatter dyb ømhed i lænden, følsomhed over for pres når nogen rører dit haleben, smerter i benene og smerter under samleje.

Diagnose

En knuste haleben er generelt diagnosticeret primært ved symptomer beskrevet ovenfor. En læge vil diskutere dine symptomer og kan trykke på på området i haleben til at kontrollere for følsomhed for at skelne en knuste haleben fra andre årsager til lændesmerter, en brækket haleben kan diagnosticeres ved en røntgenundersøgelse, en CT-scanning eller en MR-scanning.

Behandling

Forslået tailbones kan tage mellem et par dage og uger til at helbrede. Sidder på en doughnut pude i løbet af denne tid kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen. Placere en ispose på dit haleben for mellem 20 og 30 minutter kan hver 3-5 timer give lindring indtil smerten forsvinder. Læger kan ordinere smertestillende eller anti-inflammatoriske lægemidler samt. Endelig bør du undgå forstoppelse ved at indtage masser af fiber og væsker, mens dit haleben healing.

Forebyggelse

Desværre, en forslået haleben er generelt ikke forebygges fordi størstedelen af knuste tailbones er forårsaget af uventede ulykker. Men hvis du er engagerende i kontakt sport, hvor et fald er mere tilbøjelige til at opstå, bør du bære beskyttelsesudstyr for at afbøde dit haleben fra potentielle falls.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com