Sociologisk teori om stofmisbrug

11/06/2011 by admin

I de seneste år, stofmisbrug og afhængighed har et emne, der er plaget af spekulation og myter, især vedrørende årsag og arten af sygdom (Leshner, 2003). Ifølge National Institute on Drug Addiction, når videnskaben begyndte at studere vanedannende opførsel i 1930 ' erne, var mennesker afhængige af narkotika tanken være moralsk forkert og mangler viljestyrke. Desuden var mange af årsager og virkninger på samfundet overset i disse tidligere undersøgelser. Forskning har udviklet sig, dog, og så har oplysninger vedrørende narkomani og dens virkninger på hjernen, adfærd og samfundet som helhed.

Virkningerne af narkotikamisbrug og hjernen

Videnskabelig forskning har konkluderet, at narkotikamisbrug væsentligt påvirker hjernen. Faktisk er afhængige af hjernen væsentligt forskellig fra den ikke-afhængige hjerne. American Psychiatric Association definerer narkotikaafhængighed som en kronisk, recidiverende sygdom, der skyldes de langsigtede virkninger af stoffer på hjernen. Langvarig stofmisbrug kan forårsage forstyrrelser i hjernen til at fortsætte i en person, længe efter at han eller hun er stoppet ved hjælp af narkotika og kan også forårsage en person at være i stand til at reagere på miljømæssige stikord.

Stofmisbrug og adfærd

Stoffer også påvirker funktionsmåden for misbrugeren. For eksempel, tung stofbrug kan gøre folk aggressive, kan få dem til at have dårlige sociale færdigheder og kan have en negativ effekt på deres relationer. Derudover kan stofmisbrug blive en ufrivillig opførsel når afhængighed sætter ind, hvilket betyder, at en person ikke kan styre hans eller hendes ønske om at misbruge narkotika.

Medvirkende faktorer

Mange faktorer bidrager til stofmisbrug blandt unge og voksne. Årsagerne er både biologiske og miljømæssige. Ifølge den nationale Institut for stofmisbrug, bestemmer ingen enkelt faktor, om en person bliver afhængige af narkotika. Desuden varierer sandsynligheden for, at en person vil blive afhængig fra person til person. Men nogle medvirkende faktorer omfatter køn, etnicitet, negative sociale miljø og endda mentale lidelser.

Sundhed og sociale spørgsmål

Stofmisbrug og afhængighed påvirker samfundet som helhed og er blevet en Sundhedsanliggender og sociale spørgsmål. Stofmisbrug har været knyttet til udbredelsen og overførslen af HIV og AIDS samt hepatitis og tuberkulose. Udbredelsen af disse sygdomme er et stort folkesundhedsspørgsmål på grund af de omkostninger, det har haft på samfundet.

Behandling

Narkotikamisbrug er en kronisk, recidiverende lidelse og bør behandles som andre kroniske sygdomme som diabetes og hjertesygdomme. Ifølge Allan Leshner, ph.d., i hans studie i psykiatri online, på grund af kompleksiteten af narkotikamisbrug, den mest effektive behandling for denne sygdom omfatter biologiske, adfærdsmæssige og sociale sammenhæng komponenter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com