Behandlinger for strikturer

01/24/2012 by admin

Den grundlæggende betydning af en forsnævring er en forsnævring af en passage i kroppen. Dette kan ske, hovedsagelig på grund af betændelse i kroppen, især i tarmkanalen, urinveje eller spiserøret. Inflammation forårsager en ophobning af arvæv, hæmme strømmen af materialer gennem kroppen. Behandlinger varierer afhængig af placeringen af forsnævring; alle omfatter dog udvide åbningen lukket af forsnævring.

Tarm strikturer

Som med de fleste forhold, anbefales konservative behandlinger ofte først for intestinal strikturer. Ændringer i kost for at undgå fødevarer med højt fiber, såsom rå gulerødder, bønner, fuldkorn, tørret frugt, nødder, klid og andre stivelsesholdige grøntsager kan være særligt gavnligt, da disse fødevarer kan forårsage betændelse og oprustning i tarmkanalen.

Men nogle strikturer kan være mere alvorlige og kan behandles via en strækker proces hvor et endoskop er indsat gennem endetarmen og bruges til at strække tarmene. Men dette er ikke en permanent løsning, og denne procedure skal udføres flere gange om året for at opnå vedvarende resultater.

Efter de metoder, der tidligere er blevet anvendt, kan en læge anbefale operation for at fjerne området i tarmen, der er stærkt arret. Tarmen kan påsættes igen uden den betændte del eller en tilgang, kendt som stricturoplasty kan anvendes, hvor det berørte område er re syet sammen på en måde, der udvider tarme.

Esophageal strikturer

Dilatation af spiserøret er kendt som esophagitis, og kan være særlig smertefuldt, når de spiser. Behandlingen anbefales til de fleste patienter er dilatation af forsnævring. For at opnå dette, indsætter en læge en speciel ballon i spiserøret, som puster, således udvide spiserøret. Mens denne behandling muligvis skal gentages, er det ofte den eneste retsmiddel nødvendigt at opleve forsnævring-relaterede relief.

Urethral strikturer

Når urinvejene er begrænset på grund af forsnævring, oplever patienter problemer med vandladning, forårsager urinen til at trække sig tilbage ind i urinvejene. Denne handling kan modregne et væld af problemer, såsom en nyre, blære eller prostatakræft infektion. Den alvorlige karakter af disse infektioner kræver hurtig behandling for urethral strikturer.

Strikturer kan midlertidigt fjernet gennem indsættelse af et kateter gennem maven til at tømme blæren eller et rør gennem bagsiden til at dræne nyrerne. En kateter kan også gives via urinrøret til at udvide en forsnævring, men dette fungerer bedst på små strikturer, der ikke er kommet op i urinvejene.

Som tidligere nævnt behandlinger, dilatation er muligt at forstørre urinveje gennem indsættelse af ledninger, der gradvist at udvide.

Mere invasive metoder til behandling er ofte angivet baseret på forsnævring størrelse og lokaliteter. Små til mellemstore strikturer behandles ofte gennem endoskopisk intern urethrotomy, som en kirurgen fjerner forsnævring af skære eller brænde det ud af kroppen. Dette er en minimalt invasiv procedure, så patienten ofte oplever et betydeligt kortere tilbagebetalingsperioden som et resultat.

Længere strikturer kan behandles via implantation af en permanent stent eller kateter, som holde urinrøret åben. Men disse værktøjer kan irritere slimhinden i urinrøret og blæren. En anden tilgang til længere strikturer er at fjerne de berørte dele af urinrøret, vedlægge sund enderne til hinanden. Denne procedure kræver åben kirurgi, derfor patienterne oplever typisk en længere restitutionstid og mere blødning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com