Definition af Genogram

12/29/2010 by admin

Genograms er visuelle fremstillinger af en families historie gennem tre eller flere generationer. Pårørende bruger disse oplysninger til behandling af familiens sygdomme og til at opdage familie adfærd, der kan føre til medicinske tilstande.

Formål

Genograms giver dyb forståelse om en særlig familie historiske og nuværende adfærd. Styrke og svagheder kan indsamles og undersøges af familien eller pårørende liv ændre eller at granske forbi sundhed sygdomme.

Genogram karakteristika

Grundlæggende genogram modeller fange en familie historie af dokumenterer relationer, fødsler, tab, forbindelser, mønstre, roller og sygehistorie.

Medicinsk åbenbaring

Klinikere tage oplysningerne fra genograms og bruge den til at undersøge familiemedlemmer, mønstre og begivenheder, der fortsat vil opstå igen i familien. Disse oplysninger kan også bruges til at angive enhver adfærd, der kan føre til sygdomme.

Genogram opbygning

Fire regler skal være på plads for at opbygge en effektiv genogram. Første, mandlige forældre placeres altid først til venstre. Næste, i tilfælde af tvetydighed, altid Antag mand-kvinde forholdet. For det tredje, ægtefæller skal altid være tættere på deres første partner. Sidst, det ældste barn er altid i venstre side af familien. Disse fire regler danner grundlag for hvordan genograms er konstrueret.

Symboler

Universelle standarder for genograms er ikke til stede, men der er nogle grundlæggende symboler, som de fleste konstruktører af genograms blive enige om. Symboler repræsenterer visse køn, og hvordan disse symboler er placeret inden for genogram er vigtigt som godt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com