Måder at håndtere med døden

11/26/2010 by admin

Død af et familiemedlem, ven eller nært bekendtskab kan være en meget vanskelig tid følelsesmæssigt. Alle håndterer beskæftiger sig med sådanne situationer på en anden måde. Nogle mennesker føler sig meget trist og tilbagetrukne mens andre bliver vred og voldelig og stadig andre handle næsten manisk glæde. For at komme igennem perioden af sorg, der ofte følger en død, er det vigtigt at finde sunde måder at håndtere med dine følelser. Disse kan være gennem kreative projekter, familie begravelse traditioner eller søger støtte fra andre mennesker.

Stages sorgens

Der er fem stadier af sorg anerkendes af det psykiatriske samfund. Disse er benægtelse, vrede, overenskomstforhandlinger, depression og accept. Som sorg er unik for enkelt, er disse stadier bare en generel idé om hvad en person kan gå igennem. Nogle mennesker oplever ingen af dem, mens andre lide dem alle. Nogle mennesker vil kun beskæftige sig med en eller to af disse stadier, mens andre vil beskæftige sig med dem i en anden rækkefølge.

Positive Coping metoder

Søger støtte fra venner, kan familie eller en professionel hjælpe nogle mennesker arbejde gennem deres sorg på en positiv måde. Andre mennesker kanalisere deres følelser i kreative projekter som poesi skriftligt, maleri eller musik. At deltage i begravelsen proces kan også hjælpe nogle mennesker klare død, da det kan give dem en chance for at fuldt ud acceptere deres tab samt give dem lukning.

Negative Coping metoder

Følelse af tab og sorg når en elsket en dør kan være overvældende og nogle mennesker kanalisere disse følelser ind i negative coping metoder. De kan udføre farlige stunts, tage stoffer, drikker alkohol stærkt, lange ud verbalt eller fysisk på folk, der forsøger at hjælpe dem eller falder i en dyb depression og stop funktion helt.

Sorg kontra Depression

Mens sorg og depression deler nogle af de samme karakteristika, forventes sorg at mindske som tiden går og personen begynder at tilbagesøge det følelsesmæssige chok af tabet. En person lider af ægte depression kan ikke inddrive selv efter en lang periode, og kunne også begynde lider af følelser af håbløshed og skyld samt selvmordstanker. De lider af dyb depression kan også forlade funktion på det sociale plan og kunne begynde at have vrangforestillinger. Disse mennesker bør søge professionel hjælp i vejen for rådgivning eller medicin for at hjælpe dem med at klare deres depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com