Psoriasisgigt & nakkesmerter

07/31/2010 by admin

Psoriasis og gigt er begge betændelsestilstande, en påvirker huden og den anden leddene. Det er ikke usædvanligt at se begge betingelser i én person. Psoriasisgigt kan påvirke ethvert område af kroppen. Psoriasisgigt er en generel betegnelse for enhver form for gigt, der opstår i en person, der også har psoriasis, er den specifikke type af tilknyttede arthritis opkaldt efter hvor den forekommer. Gigt, der forekommer i halsen kaldes også spondylitis.

Forholdet mellem gigt og Psoriasis

Psoriasis og gigt kan ikke synes at have meget til fælles. ene er en hud tilstand og den anden påvirker led og knogler. Men begge betingelser er inflammatoriske tilstande. Det anslås, at omkring 30 procent af mennesker med psoriasis også nogle form for gigt. At have én betingelse automatisk gør dig en mere sandsynlig kandidat til at udvikle den anden. Nogle mennesker med psoriasis artrit udvikle psoriasis først, mens andre udvikler gigt først, undertiden som teenagere eller tweens.

Definition af cervikal Spondylitis

Spondylitis er gigt, der opstår i rygsøjlen. Spondylitis, der forekommer specielt i halsen kaldes cervikal spondylitis. I cervikal spondylitis, bliver leddene i ryghvirvler af halsen betændt. Det kan også påvirke ledbånd i halsen, hvilket gør dem stive og ømme. I svære tilfælde to eller knogler i nakken kan blive smeltet. Dette sker når knoglen vokser mellem to ryghvirvler, forbinder ryghvirvler sammen. Dette er kendt som ankyloserende spondylitis.

Symptomer på cervikal Spondylitis

Gigt i nakken kan være meget smertefuldt og kan, i svære tilfælde være invaliderende. Smerten beskrives ofte som brændende, slibning eller trykken. Stivhed i nakken, er også meget almindeligt, især om morgenen eller efter lange perioder med mødet. Stivhed kan begrænse vifte af bevægelse, men ofte bliver bedre med mild øvelse. Mange mennesker med livmoderhalskræft spondylitis forbundet med gigt påvirkes ikke konstant. Snarere, symptomerne kan komme og gå i flare-ups, meget gerne psoriasis, selv. Disse flare-ups kan eller er sammenfaldende ikke med en opblussen af psoriasis. Under en opblussen, kan den berørte person også opleve træthed og let feber som kroppen forsøger at bekæmpe inflammaion.

Årsager

Det vides ikke, hvad rødderne årsagerne til psoriasisgigt er. Men der er nogle ting, som er kendt for at forværre tilstanden. Drikker alkohol, kan rygning og stress forårsage både psoriasis og gigt til at blusse. For meget sol eksponering eller hudirritation kan føre til udbrud af psoriasis. Gigt kan forværres ved overdreven motion, ikke nok behændighedsøvelse og ved ændringer i vejret. At lægge mærke til hvad der synes at forårsage udbrud af enten tilstand kan hjælpe dig med at lindre, eller mindst foregribe fremtidige flare-ups.

Behandling

Der er receptpligtig medicin, der kan behandle både psoriasis og gigt symptomer af psoriasis arthrits. Mange af disse medikamenter virker ved at undertrykke immunsystemet, så det er vigtigt at forstå de mulige bivirkninger før søger en recept. Andre medikamenter er specifikke for enten psoriasis eller gigt. Nogle effektive at-home behandlinger for gigt i nakken omfatte over-the-counter anti-inflammatoriske, varme eller køleelementer, blid motion og massage.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com