Sådan Gain vægt med cøliaki

03/27/2010 by admin

Cøliaki er en autoimmun tilstand forårsaget af indtagelse af gluten eller hvede derivater, og kan resultere i en bred vifte af symptomer (herunder vægtøgning og vægttab). Måske er den mest bemærkelsesværdige af symptomer fejlernæring og manglende evne til at absorbere ordentligt vitaminer og næringsstoffer i kosten (ofte resulterer i vægttab).

Instruktioner

• Stop vægttab på grund af cøliaki ved straks at skære ud alle spor af gluten i kosten. Hvis en glutenfri kost er allerede blevet gennemført, så prøv at holde en patient holdning med den helbredende proces, som ofte kan tage måneder til et år før foring af tarmen er i stand til korrekt optage næringsstoffer.

• Tjek din livsstil for skjulte kilder af gluten. Hvede og gluten proteiner og ingredienser kan være skjult i makeup, hudpleje, shampoo og balsam, solcreme eller bug afskrækningsmidler og endda vitaminer. Dette kan medføre fortsatte skade på tarmen og manglende evne til at tage på i vægt.

• Sted dit fokus på kalorier, især når inddrive fra en cøliaki episode. Prøv at vælge fødevarer, der er naturligt høj i kalorier og indeholder sunde fedtstoffer (mens du stadig er fri for gluten). Oprette måltider ved hjælp af avocadoer, sunde olier (som olivenolie eller peanut), rige soya yoghurt, æg, magert protein, peanut butters og et udvalg af nødder. For eksempel, så Prøv overbrusning valnødder og tørret frugt på toppen morgen korn, eller tilføje peanut smør, hakket fruit og glutenfri flødeost til en GF wrap til en snack.

• Øge din kulhydrat forbrug ved hvert måltid. Dette kan synes næsten umuligt, da brød og pasta ikke er en del af din kost, men tilføjer glutenfri produkter som spaghetti, ris, bagels eller korn til hvert måltid kan hjælpe dig med at få sund vægt.

• Tage enhver chance du kan komme til snige næringsstoffer og kalorier i kosten. Prøv at blande gluten-fri yoghurt, soja kaffe flødekande, frosne bær og hørfrø olie i en smoothie (tilføje rå æg for ekstra protein, hvis nødvendigt). Blot tilføje GF ost, salsa og grøntsager til omeletter, eller at gøre sunde dips med edamame, kan mayonnaise, tofu og guacamole snige ekstra næringsstoffer i kosten.

Tips & advarsler

  • Sørg for at indarbejde en glutenfri multivitamin i kosten for ekstra næringsstoffer.
  • Prøv at tilføje sund flydende kosttilskud som GF hamp ryste pulvere, kefir, valleprotein eller glutenfri is til drinks når det er muligt (for ekstra kalorier og vitaminer).

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com