Hvordan en sygdom kan overføre fra en kat til et menneske

04/15/2010 by admin

Hvordan en sygdom kan overføre fra en kat til et menneske

Katte kan bære en række artsspecifikke sygdomme, men de kan også bære sygdomme, der kan overføres til mennesker. Mens du ikke kan få kat influenza, er der en mulighed for at få andre sygdomme. Sygdomme, der kan overføre fra et dyr, som en kat, til en menneskelig er kendt som zoonotiske.

Historie

En af de mest almindelige måder for en sygdom skal overføres til mennesker er gennem fækal materiale. Toxoplasmose skyldes en parasit der inficerer rotter og fugle, der er så angrebet og spist af katte. Kattene indtager parasitten og deponere millioner af dem i deres afføring over tre-ugers infektion. Mennesker kommer i kontakt med parasitter og ved et uheld indtage dem når skiftende katten kuld box eller spise mad, der har haft kontakt med katte afføring.

Afføring

Zoonotiske sygdomme har eksisteret i årtusinder og forskere har fundet de bakterier, der forårsager nogle former for gigt i både forhistoriske mand og dinosaurer. Katte og gnavere blev identificeret som bærere af Toxoplasmose så tidligt som 1903 og senere identificeret som en agent for sygdommen indtil 1932. Læger og dyrlæger har brugt år lære om sygdomme, der kan overføres fra katte til mennesker og arbejder på at uddanne offentligheden, fordi nogle af disse sygdomme kan være dødbringende.

Væske

Nogle zoonotiske kat sygdomme er almindeligt videregives via kropslig væske som blod og spyt. Rabies er en virussygdom, som alle pattedyr, herunder katte, er modtagelige. Rabies forårsager uregelmæssige og ofte aggressiv adfærd hos dyr og transmitteres via inficeret spyt gennem en bid. En lavere fødevarekæden dyr som en rotte eller bat er normalt den primære luftfartsselskab, og derefter inficerer en højere orden pattedyr som en kat. Dette resulterer i højere orden dyret, normalt et kæledyr, bliver aggressiv og bider et menneske.

Skrabe

En kat bunden fører ofte til et blødende sår, og det kan være den perfekte mulighed for bakterier. Næsten 90 procent af katten scratch feber sager er forårsaget af bid, slikke eller bunden af en kat. Bakterier kan have været overført til kløer under rengøring, og overført til et menneske efter en skramme, ofte under afspilning.

Typer

Der er mange typer af sygdomme, der kan overføres fra katte til dyr. Runde og krog orme live indvendige animalsk og er indgået af mennesker gennem kat afføring. Parasitære infektioner omfatter giardia og cryptosporidim. Begge sygdomme forårsage diarré i katte og dyr. Bakterielle sygdomme omfatter salmonella, streptokokker og stafylokokker og sorte pest. Katte ofte viser ingen tegn på at have mange af sygdomme og kan havnen dem i måneder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com