Typer af Xray maskiner

04/23/2010 by admin

Typer af Xray maskiner

En x-ray maskine bruges til at tage billeder af tætte strukturer i kroppen. Maskinen bruger fotoner, der passerer gennem kroppen. Meget tætte strukturer, såsom knogler, vises hvide og tillader ikke fotoner passere. Air vises sorte, og væske, fedt og muskler vil fremstå som nuancer af grå. X-ray maskiner er udbredt i sundhedspleje industri. De resulterende x-ray billeder kaldes røntgenbilleder.

CT-scanneren

CT-scanneren bruges i sundhedspleje industri. Det tager to-dimensionelle billeder af enkelt og producerer digitale røntgenbilleder. Maskinen ligner en stor kasse med en tunnel gennem centrum. Patienten lænes på tabellen undersøge og er flyttet ind i tunnelen til undersøgelse. De mange røntgendetektorer derefter rotere omkring patienten og tage røntgenbilleder. Disse oplysninger sendes derefter til en computer, hvor oplysningerne om x-ray resultater i en 2D røntgenbillede.

Knogle røntgen maskine

En knogle x-ray maskine består af en x-ray tube, der er over en undersøgelse bordet. Nedenunder undersøgelsen er bordet et billede, optager plade eller x-ray film. X-ray tube er knyttet til en fleksibel arm, der kan flyttes, afhængigt af hvilken del af kroppen har brug for at blive røntgenfotograferet. Røret udsender de fotoner, der passerer gennem kroppen. Disse knogler x-ray maskiner producere lave niveauer af stråling, ikke der er skadelige for patienten. Der er også små bærbare versioner af denne type knogle x-ray maskine.

Lineær Accelerator

Lineære acceleratorer bruges til strålebehandling. Disse skyde intens bjælker af stråling til tumorer at dræbe kræft uden at påvirke resten af kroppen. Denne maskine er et eksempel på en hård x-ray hvor fotonerne er meget stærk. En af fordelene ved denne nye type af x-ray maskine er, at det er meget lettere og hurtigere at kalibrere for hver patient.

Backscatter X-ray

Backscatter x-ray maskiner der bruges for lufthavnssikkerhed og bagage kontrol. Disse maskiner kan se gennem tøj og andre stof og udvælge varer under overfladen. En backscatter x-ray maskine bruger forskellige teknologi end traditionel x-ray maskiner. I stedet for måling af intensiteten af fotoner, der passerer gennem et objekt, måler det elementer evne til at sprede protoner. Materialer som væsker og metal vil absorbere mere fotoner og har mindre scatter. En computer vil måle scatter og skabe billeder. Denne type af x-ray billede er hurtigt og nemt at oprette og giver skarpe detaljer, meget bedre end konventionel røntgen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com