Hvordan til at identificere flere færdigheder

06/13/2010 by admin

Hvordan til at identificere flere færdigheder

Uanset om du er en psykolog, en pædagog eller en forælder, kan det være nyttigt at identificere en person flere færdigheder. Dette vil hjælpe dig til at indkredse styrker, der kan udnyttes og områder hvor der er plads til forbedringer. Howard Gardners teori om mange intelligenser peget på syv hovedområder, hvor en person kunne udvikle færdigheder: rumlige, sproglig, logisk-matematisk, kropslig-kinæstetisk, musikalsk, interpersonel og intrapersonal. Naturalistisk, moralske, åndelige og eksistentielle evner er mindre almindelige færdigheder, der skal tages hensyn til visse mennesker.

Instruktioner

• Lave dine egne observationer om færdigheder af personen pågældende. Meget opmærksomme på den måde han taler, tænker, skriver, bevæger sig og kommunikerer. En person, der yndefuldt snurrer hans pen på tværs af hans fingre mens du lytter til et foredrag kan have en masse kinæstetisk dygtighed, mens en person, der bruger en omfattende ordforråd i samtale viser sproglig færdighed.

• Spørge personen, hvad han mener er sin største færdigheder og styrker. Vælge den enkeltes hjernen til at opdage, hvad der kommer naturligt. Stille spørgsmål, der vil åbne sit sind til mindre fælles færdigheder han kan have, og overveje forskellige manifestationer af hver færdighed sæt. En studerende, der er tonedøv kan have en upåklagelig forståelse af rytme og derfor stadig har en stor musikalsk dygtighed.

• Tal til lærere, forældre og venner, hvis dette er hensigtsmæssigt. Hvis den pågældende person er et barn, er det ofte hensigtsmæssigt for voksne i sit liv til at drøfte sine evner og styrker. Barn psykologer kan opfordre lærere og forældre til at få en mere tredimensionel forstår et barns færdigheder, mens forældre og lærere kan begge stole på hinanden for denne viden. Uanset hvad kan din holdning, udnytte andre perspektiver være nyttige.

• Brug intelligens test, SAT score, standardiserede test scores, kvaliteter eller grader for at opnå en mere beregnede visning af en persons færdigheder. En person med en grad i biologi har sikkert naturalistiske og logiske færdigheder, mens en person studerer counseling psykologi kan have intrapersonal og interpersonelle færdigheder. Nogen med høje karakterer i kunst klasser vil have rumlige færdigheder og en person med en høj IQ vil have sproglige og logiske evner.

• Administrere en flere intelligenser test til person baseret på Howard Gardner's model. Forklare, at for hver vare, du kan skrive ned et tal mellem 1 og 4. En betyder "mest uenig" mens fire betyder "for det meste enige." Beregne resultater for personen at identificere hans eller hendes stærkeste færdigheder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com