Årsager til tab af tandemaljen i småbørn

07/15/2010 by admin

Årsager til tab af tandemaljen i småbørn

Tandemaljen er den hårde, lag af dine tænder. Det tjener til at beskytte dine tænder fra rådnende og anses for at være det hårdeste mineral stof i kroppen. Dine tænder er faktisk stærkere end dine knogler. Der er en række omstændigheder, dog, der kan forårsage emaljen på dine tænder til at bryde. Dette tab af emalje kan endda forekomme hos små børn. Når emalje er tabt, er det tabt for resten af dit liv.

Medicinske tilstande

Der er en række medicinske tilstande, der kan føre til tab af tandemaljen i børn. Børn med nedsat immunforsvar er mere tilbøjelige til at finde sig selv med rådnende emalje. Kræft, herunder leukæmi, HIV og diabetes kan forårsage tab af emalje. Emalje kan også gå tabt som følge af mundtørhed, der opstår som en bivirkning fra receptpligtig stofbrug. Børn, der oplever mange feber i en ung alder kan også opleve dette problem. Tager antibiotika mens begyndervanskeligheder kan også forårsage problemer med tandemaljen.

Spisevaner

Hvis et lille barn forbruger en kost høj sure fødevarer, kan tab af tandemaljen blive et problem. Overdreven slik forbrug, især af sukkerholdige og sure fødevarer, kan medføre emalje at henfalde i en tidlig alder. Fødevarer og drikkevarer høj i citronsyre også have en effekt på tandemaljen. Sutte på møntanstalterne og slik i lange perioder kan være problematisk. En generelt dårlig kost kan føre til emalje forfald. Børn har brug at spise en velafbalanceret kost fuld af frugter og grøntsager for at reducere forekomsten af emalje forfald.

Gylp

Opstød eller opkastning kan overdrevent medføre tab af tandemaljen. Overdreven opkastning kan være forårsaget af bulimi eller sygdom. Acid reflukssygdom og overdreven mave gasser kan også være problematisk i børn. Opkast er et meget surt stof, der kan langsomt ødelægge emaljen af børns tænder over tid. Behandling af den tilstand eller sygdom, der fører til overdreven opkastning kan hjælpe med at redde de resterende emalje på dit barns tænder.

Traumatiske skader

Traumatiske skader, der opstår til munden kan også forårsage et barns tand emalje til forfald. Brækkede, tilhugget eller manglende tænder kan føre til en ophobning af bakterier i munden, hvilket forårsager tand emalje at henfalde hurtigt. Traumer, der er korrigeret med en fyldning kan også være problematisk. Hvis fyldninger er for høj eller formede dårligt, kan mad og bakterier gøre sin vej ind i tanden. Dette kan forårsage henfald af tandemaljen. Børn, der slibe deres tænder ofte også er i risiko for tab af tandemaljen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com