Astma uddannelse

11/17/2010 by admin

Astma uddannelse

Astma er en medicinsk tilstand af National Heart, Lung og Blood Institute defineret som en betændelse, der indsnævrer luftvejene og medfører hvæsende vejrtrækning, hoste og åndedrætsbesvær. Betændte luftveje er årsag til følsomhed vejrtrækning i irritanter såsom pollen eller kemisk baserede rengøringsmidler. Når irriteret, musklerne omkring luftvejene stramme og snævre. Der er ingen kur mod astma men det er håndterbare gennem inhalatorer og forebyggende pleje.

Årsager

Forskere mener, at astma er forårsaget af en kombination af genetik og miljømæssige faktorer. Hvis dine forældre havde astma, eller hvis du har allergi, kan du have en højere risiko for at få astma. Allergener såsom støv, pet dander og røg kan udløse et astmaanfald. Anstrengelse under motion samt nogle lægemidler og fødevarer sulfites kan også udløse et anfald. Det menes, at vores optagethed af renlighed har elimineret vores udsættelse for visse infektioner, der bidrage til at øge immunforsvaret og vi er derfor mere modtagelige for luft irritanter.

Symptomer

Symptomerne varierer afhængigt af den person, der berøres samt sværhedsgraden af sygdommen. Afgørende diagnose af astma er observeret gennem en lunge-funktionstest (som kontrollerer lungekapacitet) og en fysisk undersøgelse. Hoste, hvæsende vejrtrækning, følelse af trykken i brystet, og åndenød er de vigtigste symptomer på astma. Du behøver ikke at opleve dem alle, og de behøver ikke at gøre dig uarbejdsdygtige, men du kan stadig brug for forebyggende medicin for at afværge udløste angreb.

Behandling

Lever med astma er ensbetydende med kontrol over sygdommen. Du skal arbejde med din læge for at etablere en handlingsplan, der styrer flare-ups og ikke hindrer dit daglige liv. To typer af medicin--lange sigt og hurtig nødhjælp inhalatorer--er fælles. Langvarig behandling reducerer inflammation og udvider luftvejene, så du kan ånde frit, mens hurtig lindring behandling løsner luftvejene opstår flare-ups.

Komplikationer

Astma skal behandles med receptpligtig medicin når det er relevant og kan håndteres sikkert af de fleste syge. Hvis din inhalator ikke lindre dine symptomer, du har problemer med at gå, eller du bemærker dine fingre eller læber er blå, konsultere din læge straks.

Forebyggelse

Den bedste måde at forhindre astma angreb er at være en informeret patienten. Tage din medicin som foreskrevet og fortælle din læge om eventuelle ændringer i din fysiske historie. Lære og undgå fælles udløser. Tage en aktiv rolle i din sundhed at holde dine symptomer under kontrol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com