Forebyggelse af diabetiske sår

11/15/2010 by admin

Diabetikere er mere tilbøjelige til at mund sår eller åbne sår end de fleste mennesker, på grund af flere faktorer såsom diabetisk neuropati, dårligt blodomløb og modtagelighed for infektion. Når et sår er forkert behandlet eller venstre ubemærket, det kan blive inficeret og endda føre til amputation. Som de fleste diabetikere tendens til at være langsom healere, er det lettere at forebygge fodsår end at forsøge at behandle dem.

Inspicere dine fødder dagligt

Kontroller dine fødder en gang eller to gange om dagen. Enten gøre det selv med et spejl eller har nogen inspicere dem for dig. Hold øje ikke kun for åbne sår og nedskæringer, men også andre fodproblemer som rødme, hævelse eller hård hud. Et diabetisk fodsår starter som regel med en hård hud. En hård hud er hudens reaktion på overdreven pres på foden, og et sår udvikler sig normalt nedenunder. Hvis du finder en fodsår, besøge din læge, så snart du kan, for at få ham til at rense såret og tjekke for infektion. Hvis du har en hård hud, konsultere din læge eller fodlæge om, hvordan du kan reducere presset på dette område af din fod.

Ordentligt fodtøj

Altid bære komfortabel lukkede sko. Hvis skoene ikke føles rigtigt, første gang du prøver dem, ikke købe dem. Atletisk sko med god dæmpning er glimrende valg. Undgå slip-on sko, og vælge sko, der binder i stedet, fordi de er mere justerbar. Undertiden som dagen skrider frem, kan dine fødder og ankler svulme lidt. Justerbar sko er således afgørende for din mund helbred. Derudover forsøg at bære sømløse, sved-wicking atletisk sokker. Hvis dine fødder er for svedig, vil de blister lettere.

Se en ortopæd

Det anbefales, at mennesker med diabetes regelmæssigt se en ortopæd eller foden ekspert, der har specialiseret sig i pleje af diabetikere fødder. En ortopæd kan køre flere test for at inspicere dine fødder for nerve problemer og give dig afgørende fodpleje råd. For eksempel kan han anbefaler hvilke typer af sko skær eller polstring er relevante for dine fødder for at fjerne presset på visse områder.

Forebyggende operation

Fod deformiteter er et af de almindelige årsager til fodsår. Hvornår er dine knogler, ikke hvor de formodes for at være, det kan øge presset på fødderne. Der er mange typer af mund deformiteter, selvom de fleste diabetikere er tilbøjelige til at udvikle "hammertå." Hammertådeformitet refererer til buckled tå knoerne, normalt forårsaget af svage muskler på grund af diabetisk neuropati. Denne form for mund deformitet øger presset på tips og toppe af tæer, hvilket medfører hård hud og sår. Ved at have foden kirurgi til at rette denne deformitet, kan du sænke din chance for at udvikle fodsår.

Hvad ikke at gøre

Ikke suge dine fødder i varmt vand eller har et varmt bad. Undgå også at sætte varmepuder eller tæpper med elektrisk opvarmning på dine fødder. Hvis du finder hård hud eller sår på fødderne, søge professionel behandling straks. Ikke udføre "badeværelse kirurgi" på din hård hud eller rense sår dig selv. Diabetisk fodsår har brug at blive behandlet af læger. Der er mange typer af behandlinger og forbindinger skal anvendes på forskellige punkter i den helbredende proces, som kan bestemmes kun af fagfolk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com