Sådan heles en brækket ankel

10/17/2016 by admin

En brækket ankel kan være en meget smertefuld oplevelse, selvom det er brækket et par millimeter. Uanset hvad du har på din ankel bryde det (typiske årsager omfatter sportsskader eller vride din ankel), det er vigtigt at lade det helbrede korrekt. Hvis du ikke giver din ankel tilstrækkelig tid til at helbrede kan det resultere i permanent skade eller en, der skal korrigeres kirurgisk.

Instruktioner

• Ice anklen lige væk hvis du har mistanke om du har brudt den. For at undgå yderligere smerte, wrap en ispose i et papir håndklæde før du placerer det på din hud. Symptomer på en brækket ankel omfatter hævelse, ømhed til touch, blå mærker, manglende evne til at bære vægten på anklen og en popping lyd øjeblikket skaden opstod.

• Gå til lægen straks. Hun vil sandsynligvis bestille røntgenbilleder og udføre en undersøgelse for at fortælle dig hvad du skal gøre næste.

• Bære cast eller bandage lægen ordinerer dem for så længe som nødvendigt. I mere ekstreme tilfælde, kan du kræve operation før de modtager en bandage.

• Brug krykker eller rullestol kan bevæge sig, mens din ankel healing. Selv om det kan være fristende at stå på din ankel, vil dette kun svække den.

• Tage anti-inflammation medicin som foreskrevet af din læge. Hvis du er i smerter, kan hun give dig ekstra-styrke anti-inflammatoriske medicin til at lette det.

• Følg lægens anvisninger efter bandage eller støbt er fjernet. Hun kan bede dig om at fortsætte med at bruge krykker og tilmelde dig i fysioterapi, så din ankel vil være så stærk som muligt. Følge hendes råd, som springer tilbage i fysiske aktiviteter for tidligt efter en skade kan forårsage en re-skade i samme område.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com