Virkningerne af en højre hjerne slagtilfælde

10/16/2016 by admin

Et slagtilfælde er en kvælning af et område af hjernen på grund af mangel på ilt forårsaget af en blokering, blødning eller blodprop. Symptomer og eftervirkninger af et slagtilfælde vil variere afhængigt af hvor slagtilfælde opstår. En streg, der opstår i den højre hjernehalvdel kan have indvirkning på musklerne i venstre side af kroppen, hukommelsesfunktion, vision og rumlige efterretning.

Venstre lammelse

Den mest oplagte fysisk symptom på en højre side slagtilfælde er lammelse eller svaghed i venstre side af kroppen. Hver af de to halvdele af hjernen styrer muskelfunktion på den modsatte side af kroppen, så en person, der har eller har haft en højre-hjerne vil opleve svaghed eller lammelse i venstre side. Dog vil i højre side af ansigtet normalt blive berørt også ofte forårsager siden at have en saggy, hængende udseende.

Rumlige efterretning problemer

I højre side af isselappen styrer visual-spatial funktioner, såsom at dømme distance, position, størrelse og hastighed af objekter. Det betyder, at mennesker, der har haft en højre side slagtilfælde ofte har problemer med dybdesyn og med at dømme, hvor de er i forhold til objekterne i deres omgivelser. Dette gør det vanskeligt for disse patienter til at nå til og forstå objekter, til at gå op eller ned ad trappen, til at bringe maden til deres mund, at få klædt og udføre et utal af andre dagligdags funktioner. Nogle patienter kan selv prøve at læse en bog uden at indse, at det er op og ned.

Sværhedsgrad ræsonnement

I højre side af hjernen er også ansvarlig for analytisk tænkning. Mennesker hvis højre hjernehalvdel er blevet beskadiget af et slagtilfælde kan finde det vanskeligt at grunden klart eller til at løse selv enkle problemer.

Personlighedsændringer

Nogle slagtilfælde ofre oplever personlighedsændringer. Mens overlevende fra venstre-hjerne strøg har tendens til at blive indadvendt og sagtmodige, kan dem, der har haft højre-hjerne slagtilfælde bliver mere impulsiv og nysgerrige. Denne impulsivitet kan føre patienten til at insistere på, at han eller hun kan stadig fungere lige så normalt som nogensinde og forsøger at køre, udføre vanskelige opgaver af sig eller forsøge at gå uden hjælp. Dette kan føre til yderligere skade og kan være en meget vanskelig og pinefuld problem for pedeller at beskæftige sig med.

Hukommelsestab

I højre side af hjernen styrer også korttidshukommelsen og visuel hukommelse. Mennesker, der har haft en højre side slagtilfælde kan opleve kortsigtede hukommelsestab. Mens de kan være i stand til at huske begivenheder og sangtekster fra årtier siden, kan de har lidt eller ingen erindring om hvad der skete kun få dage siden eller om morgenen. Også kan ofre for højre-hjerne slagtilfælde have problemer med visuel hukommelse. Det betyder, at de vil have svært ved at genkende ansigter, steder og navne eller funktioner af objekter.

Synshandicap og venstre omsorgssvigt

Signaler fra venstre øje er sendt til højre side af hjernen, så mennesker kan opleve synshandicap under og efter en højre side slagtilfælde. Dette kan variere fra sløret syn til blindhed i øjet. På grund af tab af synet på det venstre øje, kan nogle patienter, højre-hjerne slagtilfælde ignorere eller glemme alt om mennesker eller objekter, der er på deres venstre side. Dette fænomen kaldes "venstre forsømmelse."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com