Sådan Treat jern anæmi

12/18/2012 by admin

Jernmangelanæmi opstår, når kroppen ikke producerer nok jern forårsage kroppen til at gøre mindre og mindre røde blodlegemer. Hæmoglobin er en del af de røde blodlegemer og transporterer ilt gennem kroppen. Jernmangelanæmi er et signal om, at kroppen ikke producerer nok hæmoglobin og mindre ilt cirkulerende i kroppen. Tilstanden kan blive kronisk eller midlertidig.

Instruktioner

Sådan Treat jern anæmi

• Bestemme om symptomerne på jernmangelanæmi findes. Symptomer kan forekomme langsomt og være mild men øge i intensitet som jern anæmi forværres. Symptomerne kan omfatte:

SvimmelhedSvaghed og træt følelseBleg teintHovedpineÅndenødProblemer med at koncentrere sigHurtig hjertebankenFølelsesløshed eller kulde i hænder og fødderIrritabilitet

Hos spædbørn og børn, kan symptomerne omfatte:

KoncentrationsevneMoodiness eller kræsenhedLangsommere vækst udviklingUdviklingsmæssige problemer, herunder taler og gå langt senere end forventet

• Konsultere en læge hvis du oplever symptomer på jern anæmi. En uddannet læge vil stille en række spørgsmål vedrørende sygehistorie og symptomer og køre relevante blodprøver for at bestemme, hvis symptomerne passer kriterier af anæmi. Blodprøver kan omfatte røde blodlegemer og en jern test.

Risikofaktorer for jern anæmi kan omfatte:

Intestinale sygdommeKronisk blodtabSlægtshistorieDårlig kostMenstruationGraviditetAlder

• Følg alle instruktionerne fra en læge til behandling af anæmi. Typisk, jerntilskud anbefales i flere måneder, selv om patienten begynder at føle sig bedre. I nogle tilfælde får jern skud hvis kroppen ikke er i stand til at absorbere jern. Kost kan påvirke mængden af jern i kroppen. Spise fødevarer rige på jern, som spinat, rosiner, majs og abrikoser, kan bidrage til at afhjælpe symptomer. I ekstreme tilfælde, kan en blodtransfusion være nødvendigt at erstatte blod med beskadigede røde blodlegemer med sunde blod, når alle andre behandlingsmuligheder er udtømte.

Tips & advarsler

  • Spædbørn eller børn oplever jern anæmi bør behandles straks. Langsigtede virkninger af anæmi kan hindre adfærd og mentale udvikling. Voksne bør ikke afbryde jerntilskud, hvis diagnosticeret med jern anæmi. Det kan tage flere måneder for kroppen at genopbygge sine jern ressourcer i kroppen.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com