Allergisk udslæt på stikkende græs ukrudt

04/15/2010 by admin

Allergisk udslæt på stikkende græs ukrudt

Næsten alle ved, at poison ivy og gift eg vil medføre en meget ubehagelig udslæt efter kun et par minutter af eksponering for nogle ulykkelige mennesker. Men næsten enhver plante, selv dem i haven, kan forårsage udslæt i følsomme mennesker. Kontakt dermatitis adskiller sig fra andre udslæt, der opstår fra systemiske forhold, såsom sygdom, som er generaliseret udslæt. I kontakt dermatitis, vil udslættet være lokaliseret i de steder, hvor kontakten der opstod.

Definition

Kontakt plante dermatitis er den medicinske betegnelse for et udslæt, der forekommer efter eksponering af plante allergen på huden. Poison ivy og eg er de mest almindelige og velkendte former. Mens nogle mennesker er naturligvis ekstremt allergiske over for giften vedbend og bryde ud i kløe, oser elendighed fra én eksponering, andre mennesker, selv slægtninge, kan røre poison ivy med ingen reaktion overhovedet. Det er således klart, at en person kan være meget mere følsomme over for allergener i planter end næste.

Forebyggelse

Forebyggelse af eksponering for mulige allergener er den logiske strategi for problemet med kontakt dermatitis. Genkendelige allergener såsom poison ivy, den følsomme person kan lære at holde sig væk fra irriterende, men der er en uheldig, par, der ikke ved, hvilken plante eller blomst eller græs vil udløse en udslæt. Eksponering for stikkende ukrudt og planter såsom brændenælder og pigtråd roser kan forårsage udslæt på nogle følsomme personer. Iført handsker og lange ærmer vil være en fornuftig sikkerhedsforanstaltning ved håndtering af sådanne anlæg. Desværre, nogle planter, der forårsager udslæt er hverken stikkende eller skvattet og kan indeholde meget fælles haven grøntsager og blomster som tomater og Stokrose. Der er simpelthen ingen måde at forudsige en reaktion på disse planter undtagen af erfaring.

Når udslæt vises

Når udslæt vises på en person, der har oplevet alvorlige poison ivy allergi, en række doser af kortison og anvendelsen af topikale steroider er normalt kræves. Andre former for kontakt dermatitis er tilbøjelige til at være langt mindre alvorlige og kræver mindre ekstreme behandling, men en form for behandling kan være nødvendig for at lindre symptomerne. Efter at være udsat for en plante, der kan forårsage en reaktion, tage et brusebad for straks at vaske det fedtet eller tør rester.

Ikke-receptpligtige retsmidler

Hver apotek er fyldt med anti-klør retsmidler fra calamine lotion til aktuel hydrocortison cremer, som alle vil lindre symptomer på kløe og brænding til en vis grad. En af de ældste behandlinger er fint jorden havregryn opløst i et varmt bad. Disse beroligende midler plus kamfer, menthol og Benadryl salve normalt vil give lindring, indtil udslæt forsvinder.

Recept behandlinger

Som Lidende fra poison ivy eller gift eg, kan patienten med nogle andre plante kontakt allergi nå det punkt, at recept behandling er nødvendig. Den mest almindelige behandling omfatter en sekvens af steroid injektioner eller tabletter tages over en periode af dage. Andre behandlinger kan omfatte anti-allergi medicin som Claritin, Alavert og Zyrtec samt receptpligtig topikale salver indeholdende steroider.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com