Lægemidler, der anvendes for Crohns sygdom

08/22/2013 by admin

Crohns sygdom er en kronisk mave lidelse, hvor slimhinden i fordøjelseskanalen bliver betændt, forårsager smerter i underlivet og oppustethed og diarré. I svære tilfælde, kan underernæring resultere. Crohns sygdom er en del af en gruppe af sygdomme kaldet irritabel tarmsygdomme. Enhver del af mave-tarmkanalen fra mund til anus kan blive påvirket af Crohns sygdom, men det mest almindeligt påvirker tarmene. Ingen nøjagtige årsag til Crohns sygdom har været peget, men det er kendt for at være en immunsystemet lidelse, hvor immunforsvaret angriber fordøjelseskanalen. Der er ingen kur, men flere behandlingsmuligheder er tilgængelige, herunder mange receptpligtig medicin.

Kortikosteroider

Mennesker med Crohns sygdom er ofte ordineret kortikosteroider for at hjælpe med at behandle den. Kortikosteroider såsom prednison arbejde ved at reducere betændelse i kroppen. Nogle mennesker reagerer ikke godt den til disse stoffer, dog så de er normalt anvendes til mennesker med moderat til svær betændelse. Derudover har steroider potentielt alvorlige bivirkninger når brugt lang sigt, som type 2-diabetes, grå stær og knogleskørhed. Børn, der overtager en lang periode kortikosteroider kan have deres vækst forkrøblede.

Anti-inflammatoriske

Ud over kortikosteroider, kan flere andre lægemidler ordineres for at hjælpe med at lette inflammation forbundet med Crohns sygdom. To populære muligheder er sulfasalazin (mærkenavn Azulfidine) og mesalamine (mærkenavne Asacol og Rowasa). Sulfasalazin er ikke altid effektive til behandling af betændelse forårsaget af Crohns og kan ikke tages af mennesker, der er allergiske over for sulfa narkotika. Mesalamine, i mellemtiden, er generelt ikke meget effektiv til behandling af Crohns sygdom, når det påvirker tyndtarmen.

Immunosuppresants

En anden klasse af lægemidler, der anvendes til behandling af Crohns sygdom er immun-system-undertrykke medicin. Nogle af stoffer i denne klasse bruges til at behandle sygdommen omfatter natalizumab (mærkenavn Tysabri), methotrexat (mærkenavn Rheumatrex), certolizumab pegol (mærkenavn Cimzia), cyclosporin (mærkenavne Gengraf, Neoral og Sandimmune), adalimumab (mærkenavn Humira), azathioprin (mærkenavn Imuran.) og infliximab (mærkenavn Remicade). Disse stoffer kan også medvirke til at reducere betændelse, men deres primære funktion er at målrette immunsystemet.

Antibiotika

Nogle antibiotika, herunder ciprofloxacin (mærkenavn Cipro) og metronidazol (mærkenavn Flagyl), kan bruges til behandling af Crohns sygdom. I nogle tilfælde er de ordineret til behandling af bylder og fistler, der udvikler sig som følge af sygdommen. De er også givet at hjælpe undertrykke immunsystemet i tarmene, som vil hjælpe med at kontrollere og reducere symptomer, og begrænse antallet af bakterier i tarmene.

Andre lægemidler

I nogle tilfælde kan læger ordinere eller anbefaler medicin for at hjælpe med at reducere symptomerne forårsaget af Crohns sygdom. Disse omfatter laksantia kan hjælpe med forstoppelse forårsaget af hævede tarme og anti-diarré medicin og fiber kosttilskud for at hjælpe virksomheden op afføring. Smertestillende lindre såsom ibuprofen, non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler og naproxen kan også hjælpe nogle smerter og ubehag forårsaget af Crohns sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com