Hvor mange mennesker har slagtilfælde hvert år?

08/31/2013 by admin

Slagtilfælde kan ske på et øjeblik og har en ødelæggende effekt på offeret. En streg kan resultere i permanent eller delvis lammelse og have langsigtede virkninger på en person. Men nye medicinske behandlinger er tilgængelige for at mindske virkningerne af et slagtilfælde, forudsat et offer får lægehjælp inden tre timer efter den første symptomdebut. En 2005 American Heart Association undersøgelse viste, at blandt alle voksne 20 og ældre, 6,5 millioner havde en historie af slagtilfælde. En anslået 2,6 millioner var mænd med 3,9 millioner kvinder.

Fakta

American Heart Association rapporter om, at en anslået 795,000 folk vil lide en ny eller tilbagevendende slagtilfælde hvert år, med omkring 600.000 af dem bliver første gang angreb. AHA vurderer også, at i USA en person har et slagtilfælde hvert 40 sekund. AHA rapporterer, at man i 17 dødsfald i USA skyldes slagtilfælde. Ifølge Internet slagtilfælde Center er slagtilfælde den tredje mest almindelige dødsårsag i landet. Mere end 143,500 mennesker dør hvert år fra slag.

Typer

Et slagtilfælde opstår, når blodtilførslen til hjernen er blokeret. Der er to typer af slagtilfælde, og begge har de samme resultater. I en iskæmisk slagtilfælde, den mere fremherskende type, er blodtilførslen til hjernen blokeret af en blodprop. I den anden, kaldet en hæmoragisk slagtilfælde, et blodkar brister og siver ind i hjernen. AHA er 87 procent af alle slagtilfælde iskæmisk, mens 13 procent er hæmoragisk. Anslået 10% af hemorrahgic streger er intracerebralt eller i hjernen, mens 3 procent er subaraknoidal hemorrhages, mellem hjernen og tynde væv dækker hjernen.

Effekter

Afskære blodtilførslen til en del af hjernen kan manifestere sig i flere tydelige symptomer. Disse virkninger kan være problemer med at gå eller problemer med taler, ifølge Mayo Clinic. Utydelig tale er fælles. Ofre for slagtilfælde kan have lammelse i den ene side af kroppen ofte resulterer med en hængende i en arm eller en side af ansigtet. Pludselig smertefuld hovedpine kan også være et symptom. Ofre for slagtilfælde kan lide langsigtede fysiske handicap.

Overvejelser

Afrikansk-amerikanere har næsten dobbelt så stor risiko end hvide for at have første slag, ifølge AHA. For eksempel, får næsten 7 ud af 1.000 sorte mænd i alderen 45 og 84 streger, i forhold til 3,6 for hvide mænd i samme aldersgruppe. For sorte kvinder viser statistikker næsten 5 ud af 1.000 får streger, i forhold til 2,3 hvide kvinder.

Forebyggelse

At være sund kan hjælpe med at skære risikoen for slagtilfælde markant. Sænke forhøjet blodtryk og reducere kolesteroltallet er måder mennesker kan reducere deres risiko, ifølge WebMD.com. Rygning og overvægt kan bidrage til slagtilfælde risici. Mennesker, der binge drikke--at have mere end 5 drinks i en kort periode - kan øge slagtilfælde risici. Ligeledes er brug af ulovlig narkotika blevet rapporteret til at bidrage til forhøjede streg risici.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com