Mesotheliom symptomer & hududslæt

09/25/2016 by admin

Mesotheliom symptomer & hududslæt

Mesotheliom er en sjælden form for kræft opstår i mesothelium, det tynde lag af væv, der dækker de indre organer. Der er fire forskellige typer af lungehindekræft: Peritoneal lungehindekræft påvirker abdominal væv; perikardial Mesotheliom påvirker vævet omkring hjertet; Mesotheliom af tunica vaginalis opstår i Hinden omkring testiklerne; og pleural mesotheliom, den mest udbredte form, som påvirker vævet omkring lungerne.

Årsager og risikofaktorer

Mesotheliom er hyppigst forårsaget af erhvervsmæssig eksponering for asbest, et stærkt og varmebestandigt mineral bruges i en række materialer, herunder cement, gulvbelægning og isolering. Når asbestfibre eller asbeststoev er inhaleret og sluges, kan de i sidste ende blive indlejret i foring af lungerne og maven, fører til lungehindekræft. Selvom asbest er den hyppigste risikofaktor for lungehindekræft, rygning, slægtshistorie, SV40 (en simian virus oprindeligt fundet i aber) og stråling kan også øge risikoen.

Tegn og symptomer

Mesotheliom symptomer kan variere fra person til person, med hver type af lungehindekræft præsenterer et andet udvalg af tegn og symptomer.

Pleura Mesotheliom er primært fundet i mennesker, der har været udsat for høje niveauer af asbest på jobbet. Symptomerne kan omfatte lungehindebetændelse (smertefuld vejrtrækning), tør hoste, åndenød, smerter under brystkassen, uforklarligt vægttab og knuder under huden på brystet. I nogle tilfælde kan det tage 10 år eller mere for symptomer skal vises.

Peritoneal mesotheliomia er forårsaget af små asbest fibre, der ved indånding eller indtagelse, bliver indgivet i den abdominal væv. Tegn og symptomer på peritoneal Mesotheliom kan inkludere abdominal hævelse og smerte, uforklarligt vægttab, ændringer i afføringsvaner, og klumper i maven. Omkring 20 procent af alle diagnosticerede tilfælde af lungehindekræft er peritoneal Mesotheliom.

Perikardial Mesotheliom symptomer er uklare, men kan omfatte smerter i brystet og åndedrætsbesvær. Færre end 10 procent af alle tilfælde, lungehindekræft er perikardial.

Årsagen til tunica vaginalis Mesotheliom er uklare, som det er meget sjældent. Tunica vaginalis Mesotheliom kan i første omgang vises i en masse på en testikel.

Hududslæt

Hududslæt er ikke angivet som et bestemt tegn eller symptom på Mesotheliom; hududslæt kan imidlertid skyldes en række forskellige sundhedsmæssige betingelser. Immune lidelser, såsom lupus og borreliose, kan forårsage hududslæt. Hududslæt kan også vises på grund af allergiske reaktioner, bakterie-og svampeinfektioner og lægemiddelinteraktioner. Personer med lungehindekræft kan have svækket immunitet, der forlader dem modtagelige for hud udslæt, og kan lide af hududslæt forårsaget af en anden helbredstilstand.

Diagnose

Ifølge American Cancer Society, er Mesotheliom diagnosticeret i cirka 2.000 til 3.000 mennesker i USA hvert år. Det første skridt i diagnosticering af Mesotheliom indebærer vurdering af patientens sygehistorie, livsstil og risikofaktorer. Diagnostisk billeddannelse test, herunder x-stråler, CT-scanninger og MRIs kan identificere usædvanlige væv vækst, mineralforekomster og væske ophobning i de ramte områder. Prøver af kropsvæv og -væsker fra lunger og maven kan også indsamlet og testet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com