Hvad er apopleksi-lignende symptomer?

10/18/2013 by admin

Et slagtilfælde er en afbrydelse af normale blodtilførslen til en del af hjernen. Det kan være forårsaget af mange faktorer, herunder blokerede eller brudt arterier, højt kolesteroltal og højt blodtryk, Ifølge National Stroke Association. Dette reducerer mængden af ilt til hjernen, som dræber hjerneceller i minutter. Slagtilfælde symptomer sker uden varsel og meget hurtigt. Derfor, tidlig påvisning af slagtilfælde kan minimere risikoen for permanent hjerneskade og død.

Hængende ansigt

Ene side af ansigtet kan synes at hænge ned, især i øjenlåg og mund. Bede personen til at smile. Hvis personen har et slagtilfælde, vil kun én side af munden løfte. Personen kan have problemer med at se på det ene øje, tale eller forstå simple kommandoer.

Tab af motorisk kontrol

Følelsesløshed eller tab af motorisk kontrol på den ene side af kroppen er et fælles symptom for slagtilfælde. Bede personen til at hæve begge arme ud til siderne eller på forsiden. Se hvis begge arme bevæge sig sammen på den samme hastighed og afstand fra kroppen. Hvis ene arm tendens til at hænge ned, kan så vedkommende have et slagtilfælde. Bede personen til at reagere i korte sætninger, såsom "Hvordan har du?" eller "Hvad er dit navn?" Hvis de ikke kan tale, eller hvis deres tale er sløret, så er det en indikation af et slagtilfælde.

Hovedpine

Hyppig migræne kan føre til slagtilfælde eller er symptomerne på slagtilfælde selv. Migræne kan forårsage skader på blodkar, at fodre næringsstoffer og ilt til hjernen og øge sandsynligheden for et slagtilfælde. Dette er ofte forbundet med stress, forhøjet blodtryk og mangel på motion.

Opfordring til handling

Hvis disse symptomer opstår i en person med apopleksi, ringe 9-1-1 straks for at få akut lægehjælp til at minimere risikoen for permanent hjerneskade og død. Jo længere venter du med at få lægehjælp, de mindre blodgennemstrømning, der er til hjernen. Slagtilfælde ofre har brug at komme til et hospital for akut behandling i mindre end 60 minutter, ifølge det nationale Institut for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde.

Forebyggelse

Opretholde en sund kost, regelmæssig motion og at reducere stressniveauet at reducere din risiko for slagtilfælde, Ifølge Centers for Disease Control. Disse er ting, som du har kontrol over og ansvar for at gøre at forhindre et slagtilfælde. Reduktion af natrium og alkohol i din kost kan sænke dit blodtryk, mens spise flere kostfibre kan sænke dit kolesterol at mindske arterie blokering. Udøvelsen af enhver type kan øge din hjerte styrke og forbedre blodgennemstrømningen, som også sænker stressniveauet.

Hvis du ryger, vil afslutning sænke din risiko for et slagtilfælde. Check med din læge om, hvordan du kan stoppe med at ryge og anbefaler ressourcer til at forbedre din kondition.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com