Påvirker graviditet kolesteroltallet?

10/21/2013 by admin

Kolesterolniveauer vil have tendens til at stige støt som graviditet skrider frem, men læger generelt screene ikke for kolesterol mens du er gravid. Fordi kolesterol er nødvendigt for din voksende baby nervesystem udvikling, er det farligt at tage kolesterolsænkende medicin under graviditet. Choleseterol niveauer vende tilbage til normal omkring fire uger efter fødslen og kan normalisere mere hurtigt hvis du ammer dit barn.

Betydning

Kolesterol er et fedt-lignende stof, der produceres i leveren, der er nødvendige for at producere hormoner, støtte cellemembraner og fordøje mad. Ifølge udviklingsmæssige biolog Laura Woolett maternel kolesterol går over i fosteret og regulerer omsætning og metaboliske udvikling.

Typer

Der er både gode og dårlige kolesterol. Low density lipoprotein eller LDL-kolesterol kan føre til hjertesygdomme, mens high density lipoproteiner eller HDL-kolesterol filtre dårlige kolesterol i blodet. Triglycerider er fundet i sukker, stivelse og alkohol og er dårlig i stort tal. Under graviditet niveauer af HDL og LDL kolesterol ofte stige både på grund af hormonelle udsving.

Tidsramme

Ifølge Dr. Gourmet graviditet ændringer ekspert tro Bontrager, kolesterol niveauer stigning i kvinder på grund af hormonelle, der sker når du er gravid, på p-piller eller i løbet af din menstruationscyklus. Kolesterolindholdet i blodet stige i løbet af andet trimester af graviditeten og peak i tredje trimester. Disse niveauer frafald omkring fire uger efter du har født, men mange læger vil vente indtil seks uger efter fødslen til at teste din kolesterolniveauer igen.

Anbefalinger

Stress kan bidrage til usunde kolesterolniveauer, så under graviditet bør du slappe af og gøre ting, der fremmer din følelsesmæssige velvære. Kolesterol-sænkende kost er ikke normalt foreslog under graviditeten, men du bør spise en sund kost med masser af frisk frugt, grøntsager, fuldkorn, nødder og fisk. Øvelse i moderation mens gravide til at holde dit kolesteroltal under kontrol, men sørg for at diskutere nogen fitness-plan, med din læge først.

Fordele

Selv om kolesterol indtag ikke bør øge under graviditet, er spise mere omega-3 fedtsyrer---findes i fisk, hørfrø og valnødder---gavnligt for dit barns hjerne udvikling og din generelle sundhed. Ifølge MedicineNet.com har spiser omega-3 fedtstoffer været forbundet med lavere kolesterol triglyceridniveauer og en lavere risiko for dødbringende hjerteanfald. Kilder til omega-3 omfatter sojabønner, jordnødder, spirulina, hvedekim og cheddar ost. Spise hvidløg menes at sænke din samlede kolesteroltal, men du bør undgå store mængder af det lige før arbejdskraft, da det øger den tid, det tager dit blod til at størkne.

Advarsler

Du bør ikke tage en type af kolesterolsænkende medicin kaldes statiner, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid hurtigt som er meget høj risiko for fosterskader. New England Journal of Medicine rapporterede, at 20 ud af 52 kvinder, der blev udsat for statiner under første trimester af graviditeten fødte børn med defekter af ekstremitet eller centralnervesystemet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com