Forskellen mellem hundesyge & Rabies til vaskebjørne

10/25/2013 by admin

Forskellen mellem hundesyge & Rabies til vaskebjørne

Distemper og rabiat er både virale sygdomme, der kan inficere vaskebjørne. Hvis du støder på en vaskebjørn, der vises dårligt, er det vigtigt at kende forskellen mellem disse to tilsyneladende lignende sygdomme. Sådanne observationer bør straks indberettes til de lokale Department of Natural Resources kontor.

Smittemåde

Rabies overføres via spyt fra et smittet dyr, normalt gennem en bid sår. Limfarve er en luftbåren virus, der rejser i spyt sekreter. Det kan overføres via bid men oftest smitter gennem et smittet dyr nysen eller hosten.

Symptomer på hundesyge

Ifølge University of Illinois i Urbana-Champaign kollegium i Veterinary medicin er der to forskellige typer af hundesyge, der kan præsentere i vaskebjørne. Én type præsenterer sig selv med løbende næse, øjeninfektioner og øvre luftvejsinfektioner. Den anden kaldes "dum" form hvor vaskebjørn snubler rundt og kan forekomme med mennesker, viser ingen frygt overhovedet.

Symptomer på Rabies

Ifølge University of Missouri er typen af rabies, der påvirker vaskebjørne mere farlige for mennesker og deres kæledyr end de typer, inficerer andre vilde dyr som stinkdyr. Symptomerne kan omfatte ekstrem spytsekretion, vilkårlige bidende, ulige vocalization, synkebesvær og lammelse, som starter i de bagparti og bevæger sig fremad mod resten af kroppen.

Behandlinger

Mens der er ingen kendt kur mod hundesyge eller rabies, kan hundesyge behandles med håb om overlevelse af forvaltningen af symptomer og mulige sekundære infektioner. Når rabies har overtaget til punkt symptomerne er begyndt at dukke op, det er altid dødelig. Et dyr, der mistænkes for at have rabies skal aflives og hjernen testet til at bestemme en positiv diagnose.

Human infektion

Rabies kan overføres fra vaskebjørne eller andre rabiat dyr til mennesker. Det er lige så dødbringende for mennesker, da det er til dyr. Mens der er ingen vaccination mod rabies infektion, der er behandlinger skal en person være bidt af et dyr, der mistænkes for at have rabies. Omvendt limfarve også kan overføres til mennesker, men ifølge Wendy C. Brooks, DVM, DipABVP, kun replikerer i kroppen og forårsager ikke sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com