Hvordan til at arbejde med ældre klienter i hjemmet

10/03/2013 by admin

Hvordan til at arbejde med ældre klienter i hjemmet

Uanset om du er en sygeplejerske, en læge eller en pleje arbejdstager, er pleje af ældre i deres hjem et privilegium. Dine kunder har tillid til dig for at behandle dem godt og med værdighed, og de fortjener respekt, empati og professionalisme til at sikre den højeste standard for pleje. En omsorgsperson skal deltage i en kundes følelsesmæssige og fysiske behov ved respekterer hendes individualitet og overvejer det hele menneske i stedet for at behandle hende som en samling af symptomer og tegn på alderdom.

Instruktioner

Pleje og sårbarhedsvurderingers

• Bekræfte den ammende og kliniske pleje pakke med social care team, før du besøger, og præcisere noget, der synes vagt eller åbne for fejlfortolkninger. En klar idé om plejeplan hjælper du forklare det til din klient. Gennemgå noterne i det sidste besøg, og bruger disse til at vurdere din klient generel wellness og eventuelle positive eller negative ændringer.

• Spørg hvordan tingene har været siden sidste besøg, eller siden forslagets forelæggelse at pleje rutine, og lytte. Sidde overfor kunden, hvis han er i en stol. Ikke gør ham ser op til dig fra et lavere niveau, som han kan opfatte som en underordnet position. Gør øjenkontakt og opmuntre ham til at tale med dig. En ældre klient kan tilbringe meget af sin tid alene, så det er tid godt investeret, selvom det varer kun et par minutter. Samtalen fortsætter, mens du arbejder, men de få minutter af din udelte opmærksomhed er værdifulde for klientens ånd.

• Spørg din klient, hvis hun har spørgsmål eller bekymringer omkring sin plejeplan, eller hvis der er tilføjelser vil hun gerne gøre, godkendes. Inddrage hende så meget som muligt i hendes løbende pleje. Tage tid med dette; din klient kan finde det vanskeligt i de tidlige stadier af en rutine til at acceptere hjælp eller at betro sig til dig, især hvis hun tidligere har boet uafhængigt. Berolige hende og opmuntre hende til at tillade dig at hjælpe; tillidsfuld du er vigtigt for hendes vedvarende velbefindende.

Behandling seniorer med værdighed

• Behandle dine kunder med respekt og bruger ikke deres fornavne eller kaldenavne medmindre du specifikt bedt om at gøre dette. De vil sandsynligvis inviterer dig til at løse dem mere familiært, når de kender dig bedre, men du bør ikke foregribe deres invitation. Når de tilbyder deres fornavne, spørge, hvordan de gerne være kendt; nogle mennesker kan lide diminutivformer, mens andre foretrækker, at du ikke forkorte deres navne.

• Tillad dine kunder til at tage føringen med hensyn til husholdning. Respektere deres rutiner, vaner og privatliv så meget som muligt. Bede om tilladelse til at gå ind i andre værelser eller åbne skabe og skuffer, og fortsætte med at gøre indtil de siger, du ikke behøver at spørge. Selv med tilladelse, opretholde deres tillid ved at sige hvilket værelse du gonna eller hvilket skab du nødt til at åbne.

• Bevare roen og form til alle tider, særligt hvis en klient kæmper med invaliderende psykiske problemer eller hukommelsestab, eller hans personlighed er under forandring på grund af en degenerativ sygdom. Du vil ikke nå eller hjælpe ham ved at vise irritation eller utålmodighed. Hvis du finder disse situationer vanskeligt, søge assistance fra kolleger at identificere overlevelsesmekanismer og Lær at hjælpe din klient gennem disse udfordrende perioder.

Tips & advarsler

  • Lytte til hvad er usagt og hvad der bliver sagt. Lære at læse din klient i øjeblikke, når hun er rolig, forstyrret, deprimerede eller vred, og trække hende ud taktfuldt og venlige.
  • Spørg, hvis din kunde har brug for hjælp med eventuelle andre spørgsmål, såsom shopping, gå til lægen eller forberede hospital udnævnelser, og sørge for passende støtte såsom transport eller frivillig hjælp.
  • Ikke acceptere gaver eller penge fra en klient. Undgå at såre hendes følelser ved at sige, at selskabets regler forbyder dig fra at modtage gaver. Denne forholdsregel beskytter dig og din klient fra eventuelle misforståelser eller bortfalder hukommelse, hvis en vare går mangler, eller hvis din klient er forvirret om penge.
  • Overvåge din kundes fysiske og mentale velbefindende ved hvert besøg, og rapportere ændringer, selvom de synes ubetydeligt. Ikke gør det, kan sætte hende i fare; hun skal muligvis medicin anmeldelse eller kognitive revurdering. Disse ændringer kan medtage forekomster af fysisk eller verbalt misbrug, hvilket er højst usandsynligt, at være personlig. Din klient har brug for så meget støtte og forståelse på sådanne tidspunkter som på alle andre.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com