Fordele & ulemper ved Vitamin B5

03/04/2010 by admin

Fordele & ulemper ved Vitamin B5

B5-vitamin, også kaldet pantothensyre, tilhører gruppen af B-kompleks vitaminer. Det er klassificeret som en antioxidant, hvilket betyder, at det reducerer oxidation, som forårsager farlige biprodukter i stofskiftet. Vitamin B5 er også vandopløselige som et resultat; Det kan ikke lagres som fedt reserver til fremtidig brug, i stedet det passerer gennem systemet som affald og som et resultat, daglige forbrug af én eller flere kilder til Vitamin B5 er afgørende.

Kilder til Vitamin B5

Vitamin B5 kan findes i gær, planteceller, animalske celler og bakterier. Etymologien af pantothenic giver en klarere definition af dette vitamin og hvad det gør. "Panto" er afledt af det græske "pantos" eller "pan", hvilket betyder overalt eller allestedsnærværende. I mad er Vitamin B5 rig og allestedsnærværende i natriumsalt, majs, æg, lever, kød, fisk, mælk, hele korn, jordnødder, ost, grønne ærter, sojabønner, tørrede bønner, linser, søde kartofler, grønkål, tomater, svampe, broccoli, avocadoer, blomkål, gelé og yoghurt. Supplerende Vitamin B-kompleks tabletter er en alternativ kilde til Vitamin B5.

Fordele ved Vitamin B5

Vitamin B5 (pantothensyre) kombinerer med coenzym A (CoA), som er afgørende i forbindelse med metaboliske funktioner. B5-vitamin hjælper konvertere og syntetisere proteiner (aminosyre), kulhydrater, fedtstoffer (lipider) til brugbar energi. Vitamin B5 er en effektiv frigørelse stressor. Det lindrer træthed, spændinger, søvnløshed, migræne hovedpine og allergi normalt forårsaget af stress. Gennem sin opkobling med binyrerne frigiver det serotonin hormoner, som udstråler en euforisk feel good fornemmelse at krop og sind.Det reproduktive system fordele fra Vitamin B5, fordi det hjælper med at mobilisere produktionen af kønshormoner og celler. B5-vitamin hjælper med at fremstille en række enzymer, hormoner og antistoffer; understøtter den neurologiske system og styrker forbindelsen til hjernen. Hud reparation, D-vitamin produktion, kolesterol reduktion og acne reduktion, forstoppelse kur og hæmoglobin konstruktion nummer blandt vitamin B5's store portefølje.

Ulemper ved Vitamin B5

Ulemperne ved B5 er få og langt imellem. Der har været næsten ingen tilfælde af toksicitet (navnet anvendes på en overdosis af et vitamin eller mineral) eller mangel, da vitaminet er allerede overalt i tilstrækkelige mængder. Kun i svær underernæring og sult er mangel på Vitamin B5 muligt. Værre case scenarier viser, at nogle bivirkninger af absorberende for meget vitamin B5 kan provokere diarré, kvalme og eksem. Disse sager er dog yderst usædvanlige og sjældne. Ulempen ligger mere i vitamin B5's egenskaber, som skader dens ernæringsmæssige/næringsstof indhold. Vitamin B5 er denatureret ved syrer, baser, varme, frysning, raffinering, konservering og madlavning; Derfor er foretrukne forsyninger af vitamin B5 naturlige og uforarbejdet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com