Hvad de kan forvente i overgangsalderen

02/26/2013 by admin

Overgangsalderen er den biologiske proces, hvor en kvindes krop begynder at ændre i sidstnævnte voksenliv ved at mindske de hormoner, der er nødvendige for at blive gravid. I løbet af denne tid, som opstår over en periode på næsten 10 år, oplever kvinder ofte mange symptomer som følge af lavere niveauer af reproduktive hormoner i deres krop.

Faser af overgangsalderen

I de fleste kvinder begynder processen med naturligt forekommende overgangsalderen, eller overgangsalderen, der ikke er forårsaget af en hysterektomi, alderen mellem 45 og 55. Under denne proces faldende hurtigt niveauer af kvindelige hormoner i kroppen resulterer i tab af kvindens menstruation. Dette betyder afslutningen af hendes reproduktive cyklus.

Overgangsalderen sker i tre faser: perimenopause, overgangsalderen og efter overgangsalderen. Denne proces finder sted over en periode på ca. 5 til 10 år. I løbet af denne tid gøre symptomer som hedeture, nattesved og vaginal tørhed ofte ubehageligt optrædener. Hvis de bliver alt for generende, kan disse symptomer normalt styres med medicin og specialprodukter.

Perimenopause

I sin midten til slutningen af 40 ' erne begynder en kvinde typisk at opleve nogle uregelmæssigheder i sin menstruation. Endnu en tidligere rettidig, forudsigelig cyklus kan blive mindre hyppige eller komme med uregelmæssige mellemrum. Denne første etape af overgangsalderen, kaldes perimenopause, varer normalt i flere år, med nogle stigning i uregelmæssighed i menstruationscyklus, som det skrider frem. I denne fase, kan andre symptomer begynder at dukke.

Kan forventes et fald i fertilitet under perimenopause. På grund af menstruation undependable natur kan forsøger graviditet på dette tidspunkt i livet være svært. Nogle kvinder også begynde at opleve milde vaginal tørhed, humørsvingninger og sovende vanskeligheder. Disse symptomer forbliver normalt mild under perimenopause. Men de øger i sværhedsgrad efter en kvinde har hendes sidste menstruation.

Overgangsalderen

Kvinder oplever overgangsalderen, selv i en median alder af 51 når efter perimenopause, de endelig oplever deres sidste menstruation. Afslørende symptomer på overgangsalderen, hedeture, nattesved og svær vaginal tørhed, forekommer hyppigst i denne fase.

Når overgangsalderen indtræffer, er østrogen i kroppen næsten helt opbrugt. Æggestokkene stoppe producerer hormonet, da deres funktion er ikke længere nødvendigt for reproduktion. Dette drastiske fald i hormoner forårsager symptomer på overgangsalderen. Disse symptomer vil toppe og gradvist falde i sværhedsgrad, så din krop bliver brugt til de nye hormonniveauer.

Efter overgangsalderen

En kvinde anses efter overgangsalderen, når hun ikke har oplevet en menstruation i 12 måneder eller mere. I løbet af denne tid hendes menopausale symptomer peak og begynder at falde som kroppen begynder at tolerere mangel af østrogen. Men, symptomerne kan dvæle i mere end 5 år.

Når en kvinde når denne tredje og sidste fase, kan hun være udsatte for visse sygdomme. Forskerne mener, at den hurtige fald i østrogen kan forårsage osteoporose i nogle kvindelige patienter, forlader dem modtagelige for knogle brud og uarbejdsdygtighed. Postmenopausale kvinder også har en øget risiko i livmoder kræft, hjerte-kar-sygdom og vægtøgning.

Behandlingsmuligheder

Der findes mange behandlingsmuligheder at lindre ubehag af menopausale symptomer. Østrogen og progesteron udskiftning piller og vaginal cremer kan være meget effektivt til at reducere hedeture, nattesved og endda vaginal tørhed, samt reducere risikoen for osteoporose. Men disse medikamenter også medfører en øget risiko for bestemte kræftformer.

Naturlægemidler kosttilskud som sort cohosh, dong quai, Rødkløver og maca rod også bidrage til at reducere hedeture og nattesved.

Særlige vaginal smøremidler kan bruges, hvis vaginal tørhed bliver generende. For nogle kvinder bliver sex ubehageligt efter overgangsalderen, fordi vaginal-tarmkanalen er tør og kan endda bløder under seksuel kontakt. Ved hjælp af et smøremiddel kan gøre skeden mere behagelig og reducerer tørhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com