Hvorfor folk mister deres hår under kemoterapi?

03/13/2013 by admin

Kemoterapi refererer til over 100 forskellige stof, som anvendes til behandling af kræft. Kemoterapi kan indgives oralt, i fløde form, ved injektion ind i tumoren, via en IV i venerne, eller gennem en infusion direkte ind i blæren, maven eller centralnervesystemet. Selvom der er mange forskellige typer af kemoterapi, er de designet til at blande sig med celle reproduktion. Denne egenskab er hvad gør kemoterapi god til bekæmpelse af kræft, men det er også, hvad der forårsager hårtab og andre bivirkninger forbundet med kemoterapi.

Cellecyklus

Forstå effekten af kemoterapi på hårsækkene kræver en forståelse af celle reproduktion. Hver celle i kroppen serverer sin egen specifikke funktion, som bestemt af sit DNA. Når en celle formerer sig, det gør en kopi af sig selv, og derefter deler sig i to.

Kemoterapi & celle reproduktion

Visse celler formere og dø ofte. Hvis gengivelsen af disse celler er afbrudt eller forstyrret, så når cellen dør, er der ingen anden celle, der erstatter det for at tjene sin funktion. Kemoterapi afbryder en af faser af celle reproduktion, forebyggelse celle i at gengive korrekt. Da kræftceller reproducere hyppigt, reducerer det antallet af kræftceller.

Kemoterapi og hårsække

Hårsækken celler også gengive ofte. Kemoterapi kan ikke skelne mellem kræftceller og hårsækken celler, så hårsækken cellerne er i stand til at reproducere. Patienten således ender med alt for få hårsækken celler, og hendes hår begynder at falde ud.

Hvornår sker hårtab?

Hårtab begynder som regel inden for to uger af kemoterapi behandlingen påbegyndes. Mange patienter angiver, at de føler en prikken eller ømhed i deres hovedbund. Nogle kemoterapi årsager alle hår falder, og det tager normalt mellem tre og syv dage efter hår i første omgang begynder at kaste. Hårtab er ikke permanent. Når kemoterapi stopper afbryde celle reproduktion cyklusser, hår celler vil begynde at regenerere og hår vil vokse tilbage.

Hvordan til at styre hårtab

Der er ingen måde at håndtere eller mindske hårtab. Det kan ikke stoppes. Forsøg på at stoppe det, ved hjælp af is eller ellers kan mindske effektiviteten af kemoterapi, fordi kemoterapi narkotika ikke kan være i stand til at dræbe kræftceller i nærheden af hovedet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com