Sådan blive gravid med HPV

02/07/2013 by admin

Sådan blive gravid med HPV

Human Papilloma Virus, eller HPV, er den virus, der forårsager kønsvorter og er forbundet med livmoderhalskræft. Hvis du har været for nylig diagnosticeret med HPV eller har haft eller er blevet behandlet for kønsvorter i fortiden, kan du blive bekymret over dine chancer for at blive gravid, bære en baby til sigt eller overføre infektionen til din baby. Overføre infektionen til din partner er en anden bekymring, som mange kvinder har. Mens der er nogle graviditet og fertilitetsproblemer forbundet med HPV, i de fleste tilfælde er der lidt grund til bekymring.

Instruktioner

• Gå til læge for årlige celleprøve og bækken eksamener, så snart du er seksuelt aktive, selvom du ikke planlægger graviditet i den nærmeste fremtid.

• Få din tilstand overvåges regelmæssigt (normalt hver seks måneder), hvis en Pap viser HPV, eller hvis du har kønsvorter. Din læge vil gerne vide hvis HPV-infektion skrider, og hvis der er nogen precancerous celler til stede.

• Har kønsvorter eller precancerous celler behandles som anbefalet af din læge. I nogle tilfælde går unormale celler eller vorter væk egen hånd. I andre skal du have dem frosset ud (kryoterapi), kirurgisk fjernet eller behandles med topikale medikamenter.

• Har vorter fjernes, før du planlægger at blive gravid, så du kan sprede smitte til din partner gennem ubeskyttet sex. Har din partner, kontrolleret og behandlet så godt.

• Hvis du planlægger at blive gravid, informere din læge, at du er blevet behandlet for HPV. I sjældne tilfælde påvirker behandling for kønsvorter frugtbarhed ved skade livmoderhalsen og reducere slim produktion, gør det sværere for sædcellerne at nå ægget.

• Hvis du allerede er gravid, Fortæl din læge, du er blevet behandlet for HPV. Lejlighedsvis, svækker kirurgisk fjernelse af vorter eller precancerous celler livmoderhalsen, gør abort mere sandsynligt. Din læge vil vurdere din tilstand tæt som graviditeten skrider frem.

• Må ikke bekymre dig for meget, hvis du har kønsvorter og er gravid. Der er ringe risiko for dig eller barnet. Sommetider kan graviditet forårsage unormale celler til at udvikle hurtigere, men dette normalt løser sig efter barnet er født.

• Har din læge overvåge din tilstand omhyggeligt, hvis du har kønsvorter mens du er gravid. I sjældne tilfælde, kan kønsvorter blokere livmoderhalsen, hvilket gør vaginal fødsel umuligt. I meget sjældne tilfælde, kan at HPV forårsage en farlig halsbetændelse hos barnet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com