Yngre stenalder kost

01/17/2013 by admin

Yngre stenalder kost

"Nye sten" er den bogstavelige oversættelse af ordet "Neolitiske," der beskriver en periode med teknologiske fremskridt begyndelse omkring år 9.000 f.kr. Det var i denne periode i historien, der tidligere nomadisk folk bosatte sig i Fællesskaber og begyndte at tæmme planter og dyr. I modsætning til den ældste stenalder, eller "gamle sten" kost, som var, at i en jæger-samler og protein-baserede, den yngre stenalder kost havde en langt højere vegetabilske og korn indhold.

Natufians og nødder

Omkring 9.000 BC, skiftet klima i Mellemøsten, hvor den neolitiske kultur var centreret, fra kolde og tørre til et landbrug-venlige varmt, fugtigt og mildt. Som et resultat, blev en ny overflod af vilde korn, herunder hvede og byg, nøddetræer og vildtlevende vildt tilgængelig for de pre neolitiske jæger-samler omhandlet af arkæologer som Natufians. Natufians begyndte at oprette permanente lejre, som producerer blev let tilgængelige og med god grund. Byg, for eksempel, er en kompleks kulhydrat, der tilbyder essentielle næringsstoffer, herunder kalium, folat og fibre. En møtrik til Natufians--pistacienødder--er en rig kilde af hjerte-sund mono - og polyumættede fedtstoffer og vitamin A. Lad dine måltider blive inspireret af Natufians: nyde en varm skål creme af hvede til morgenmad, en salat med pistacienødder for frokost og oksekød og Byg gryderet til middag.

Før keramik neolitiske A

Natufians blev afhængige af hvede og byg, så da miljøforhold, nogle begyndte processen af domesticating afgrøder. I pre keramik neolitiske A perioden fra 8.300 til 7.500 f.kr., gamles plantet afgrøder af hvede og byg og vedtaget anden vegetation, herunder kikærter, linser og ærter. Linser er både protein og kulhydrat-tætte, tilbyder den perfekte kombination af næringsstoffer. I denne periode, folk stadig var stærkt afhængig af vilde spil og plante liv at supplere domesticerede afgrøder. Kog linserne med masser af krydderier og skeen gryderet i en hel-hvede pita til en påfyldning frokost. Eller blend kikærter med olivenolie og hvidløg til at lave en hummus dip til grøntsager.

Før keramik neolitiske B

Højdepunktet i den neolitiske B, pre keramik, som fortsatte indtil 6000 f.kr., var domesticering af dyr. Med en stadigt mere stabil landsby system var gamle i stand at opdrætte flokke af geder, svin, får og kvæg - dyr, der tilbydes mælk, ost og andre mejeriprodukter samt kødprotein. Gamles i denne periode fortsatte med at nyde korn, bælgfrugter og vilde vegetation. Kalcium, et mineral, fundet i mejeriprodukter, ville have været meget gavnligt for neol, da det fremmer sund knogle- og tand dannelse. Bland ged eller ko mælk yoghurt med friske bær. Vælge yoghurt naturel da neol ikke havde melis.

Moderne ansøgning

Hvad er kendt om den yngre stenalder kost er dybest set forenelige med de moderne grundsætninger af god ernæring. De spiste uraffineret fuldkorn, kød, mejeriprodukter, bælgfrugter, nødder, frø, grøntsager og frugt. Tilsvarende rådgiver US Department of Agriculture en kost bestående af hele fødevarer med lidt at ingen tilsat sukker og salt. Men den moderne person har lettere adgang til en bred vifte af produkter og en række proteiner, herunder fisk, æg og fjerkræ. Drage fordel af købmand og variere din proteiner, frugter og grøntsager.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com