Hvad fødevarer er anset for at være perfekte proteinkilder?

02/06/2013 by admin

Hvad fødevarer er anset for at være perfekte proteinkilder?

Proteiner består af aminosyrer, der anses for livets byggesten. Hver kemisk reaktion din krop præforme--at gøre nye røde blodlegemer, kontraherende muskler, omdanne sukker til energi--kræver proteiner. I naturen er der perfekte og ufuldstændig proteiner. Perfekt proteiner er dem, der indeholder alle ni essentielle aminosyrer.

Væsentlige og uvæsentlige aminosyrer

Der findes 20 aminosyrer, der udgør proteiner, og de er opdelt i to kategorier, væsentlige og uvæsentlige. De ni essentielle aminosyrer er dem, der ikke kan produceres af det menneskelige legeme; Derfor skal de indtages gennem fødevarer eller kosttilskud. Disse er histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalinine, threonin, tryptofan og valin. Kroppen kan gøre de resterende 11: alanin, arginin, asparaginsyre, cystein, cystin, glutaminsyre, glutamin, glycin, prolin, Serin og tyrosin.

Animalske proteiner

Mange perfekt proteiner er afledt fra animalske kilder. Rødt kød, er såsom top jorden rund oksekød, en perfekt proteinkilde, som er nogle typer af fjerkræ, herunder kylling og kalkun bryst. Andre perfekte proteinkilder omfatter æg, mælk, ost og yoghurt. Selv om disse har alle de essentielle aminosyrer, indeholder de dem i forskellige mængder, så det er vigtigt at spise en bred vifte af proteinkilder.

Vegetariske kilder

Fordi så mange kommer fra animalske kilder, at finde perfekte proteiner, der er kompatible med en vegetarisk kost kan være udfordrende. Selv om mange kerner og nødder er højt proteinindhold, mangler de fleste af disse proteinkilder en eller flere essentielle aminosyrer. Den eneste plante, som er almindeligt accepteret som en komplet proteinkilde er soja. Soja og sojabønner kan integreres i kosten i en række forskellige måder at maksimere indtag af perfekt proteiner.

Komplet Protein kombinationer

For dem, der er allergisk eller ikke kan lide soja, er der andre måder at forbruge perfekt proteiner i en vegetarisk kost. Vegetabilske proteiner kan blandes i en række forskellige måder at skabe en perfekt protein kombination. Et par eksempler på mad kombinationer, der giver en perfekt proteinkilde er bønner med ris og majs med bønner. Disse retter er kompatibel med en vegetarisk kost samtidig også leverer alle ni essentielle aminosyrer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com