Gamle behandlinger for manisk Depression

01/21/2013 by admin

Gamle behandlinger for manisk Depression

Ældre behandlinger for manisk depression er så forældet som sigt manisk depression. Nogle af de ældre behandlinger er stadig fordelagtigt for visse grupper af personer, der lider af manisk depression, som nu hedder bipolar lidelse. Der er flere årsager til manisk depression og en bred vifte af medicin på markedet, der har vist sig nyttig i behandlingen af denne invaliderende stemning lidelse. Nogle af de første og ældste behandlinger er stadig bliver brugt til at styre og mindske symptomer på mani og depression.

Historie

Manisk depression er en intermitterende neurotransmitter ubalance. Neurotransmittere er kemiske budbringere, der regulerer humør og kognitiv funktion dybt inde i hjernen. Manisk depression er et skifte fra ekstremt høje eller ophidset stemning stater til lav eller deprimeret stemning stater med perioder med normal stemning i mellem. Denne lidelse kan variere fra mild til alvorligt invaliderende og er ofte kendt for at skabe ravage i personlige, finansielle, og arbejdsliv.

Discovery

Den første medicin anvendes til behandling af manisk depression blev opdaget ved et uheld. Lithium blev brugt som en salt erstatning for hjertepatienter, og læger bemærket, at lithium produceret en beroligende effekt i denne gruppe af patienter. Forskere teoretiserede senere at lithium kan være gavnligt for psykiatriske patienter, der led af ophidsede mani. Dermed, det første behandling af manisk depression blev opdaget.

Ældre medicin anvendes

Ud over lithium, hvilket er et naturligt forekommende salt, blev andre medicin senere udviklet for at støtte i behandlingen af manisk depression. Denne klasse af medicin var mærket som neuroleptika eller antipsykotisk medicin. Nogle af de første antipsykotiske medicin omfatter Thorazine, Haldol, clozapin, Prolixin, Navane og Mellaril. Selv om disse lægemidler hjalp de positive symptomer af bipolar, herunder hallucinationer og vrangforestillinger, var bivirkninger besværlig og farlig. Anti-beslaglæggelse medicin såsom Depakote var desuden med held anvendes til behandling af manisk depression. Lithium og Depakote er stadig ordineret i dag.

Advarsel

Mange af de alvorlige bivirkninger effects at plage disse ældre klasser af medicin omfatter muskuløs stivhed, smertefulde muskelspasmer og ukontrollabel ansigts bevægelser kaldet tardiv dyskinesi, som ofte førte til permanent invaliditet. På grund af den alvorlige bivirkningsprofil af ældre klassen for antipsykotisk medicin, er de typisk ikke-ordineret til behandling af maniske depressive disorder på dette tidspunkt.

Overvejelser

Hvis du eller en elsket man tager en af de ældre klasser af medicin for manisk depression, se dit helbred behandleren for lovende nye alternativer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com