Typer af Meningiomas

06/12/2014 by admin

Hjernen og rygsøjlen er beskyttet af membraner kaldet meninges. En meningeom er en svulst, der vokser i en af de tre meninges membran lag: pia mater, dura mater og arachnoid. Omkring 85 procent af meningeom tumorer er noncancerous og 15 procent af meningiomas kan blive til kræft og fordelt efter Cancer.net. Typer af meningiomas er klassificeret efter hvor de forekommer i hjernen og rygsøjlen.

Falx og Parasaggital

En groove adskiller den højre og venstre side af hjernen. I denne groove, er en stor blodåre beskyttet af en membran kaldes falx. Parasaggital meningiomas er tumorer, der vokser i nærheden af falx membran og blodkar nær toppen af rillen. Falx tumorer begynde i del af den membran, der ligger inde i rillen. Hvis en tumor er i nærheden af forreste del af hjernen, kan symptomer såsom hukommelse og evne til at årsagen være nedsat. Tumorer i hjernen kan forårsage svaghed i benene.

Konveksitet

En type af meningeom, der vokser på overfladen af hjernen kaldes en Konveksitet meningeom. Denne type tumor optræder ofte i nærheden af forreste del af hjernen forårsager hovedpine, synsproblemer eller anfald. Symptomer vises med store tumorer, mens de små virksomheder ikke forårsage nogen symptomer.

Olfaktorisk Groove

De olfaktoriske nerver kontrollere lugtesansen via en nerve løber fra næsen til hjernen. En tumor vokser på disse nerve medfører at man mister evnen til at lugte. De olfaktoriske nerver ligger tæt på den optiske nerve. Kan opstå problemer med vision, hvis olfaktoriske meningeom tumorer vokse stort nok til at påvirke synsnerven.

Sphenoid

Meningeom tumorer vokser bag øjnene kaldes sphenoid vinge eller sphenoid ridge tumorer. Synsforstyrrelser er det vigtigste symptom på denne type af meningeom. Andre symptomer, der kan opstå er anfald, følelsesløshed eller komplet tab af følelse i ansigtet.

Kraniet baseret

Bagsiden af kraniet har talrige arterier og nerver der løber gennem det, gør kraniet baseret meningeom tumorer svært at nå og opererer på. To typer af meningiomas, der kan vokse i dette område kaldes fossa posterior meningeom og suprasellar meningeom. Fossa posterior tumorer findes på undersiden af ryggen af hjernen. Suprasellar tumorer er placeret i bunden af kraniet hvor hypofysen er placeret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com