Teknologi og tidlig spædbørnspleje

06/08/2014 by admin

Teknologi og tidlig spædbørnspleje

For tidligt fødte børn er plejet i en hospital neonatal intensivafdeling (NICU) for, så længe det tager for at bringe dem til at fungere uden neonatal teknologi. Logikken bag hver af de forskellige stykker af maskiner er at simulere aspekter af moderens livmoder så babyer kan fortsat udvikling. For tidligt fødte spædbørn er frigivet fra NICU når de er i stand til at regulere deres kropstemperatur, støt tager på i vægt, trække vejret uden udstyr og flaske eller amme.

Senge og inkubatorer

For tidligt fødte spædbørn kan placeres i en spædbørnspleje seng (dvs. opvarmning seng), eller i en inkubator, afhængigt af umiddelbare behov.

Læger bruger en opvarmning seng når et spædbarn har primært problemer regulere hans kropstemperatur på grund af tynd hud og mangel på kropsfedt. Lysene hængende over sengene, kaldet strålende warmers, tillade spædbørn til at bruge deres energi til vækst i stedet for at holde varmen. NICU sygeplejersker placere en temperatur sonde (små flade termometeret) på barnets hud til at overvåge hans temperatur.

Inkubatorer er primært til for tidligt fødte spædbørn med underudviklede immunforsvar. De er helt dækket for at beskytte barnet mod bakterier, bortset fra ærmegabet tillade caregiver og forældrenes kontaktperson.

Højfrekvente oscillatorer

En høj frekvens oscillator (HFO) holder en baby lungerne åben af vibrerende luftstrøm ind og ud på en høj hastighed. Luften cirkuleres gennem lungerne på 600 til 900 svingninger pr. minut; hver svingning er en lille mængde luft. Fordi maskinen holder barnets lunger åbne som det virker, lungerne opleve mindre stress for at skulle åbne og lukke på deres egne. Kroppen sætter dermed energi til udvikling snarere end blot arbejder for at opretholde.

Ventilationsudstyr

Ventilatorer anvendes til at hjælpe for tidligt fødte børn indånder. Flere NICU maskiner falder ind under kategorien ventilator. Kontinuerlig positiv luftvejs tryk (CPAP) maskine er til en baby, der kan ånde på hans egen, men har brug for mere ilt at ånde lettere. En ilt hood spiller en lignende rolle til CPAP maskine monteret over barnets hoved. En respirator, tilsluttet gennem barnets næse eller mund, puster hovedsagelig for barnet, giver luft, ilt og ånde rytme. Ventilatorer kommer med befugtningsapparater knyttet så barnets lunger ikke bliver tør.

Oxygen mætning Sensor

Oxygen mætning sensor, tapede til barnets mund, har et rødt lys skinner gennem huden og scanning mængden af ilt i blodet. Sensoren tilsluttes en oxygen mætning skærm, som læser ilt-niveau og derefter kommunikerer med ventilationsudstyr til automatisk at forøge eller formindske ilt flow.

Intravenøs pumper

NICU sygeplejersker og læger kan bruge flere metoder til at levere for tidligt fødte børn med ernæring før de kan flaske eller amme.

Intravenøs pumpen (IV) er den maskine, der er placeret ved siden af sengen, hvorfra næringsstoffer udleveres på grundlag af timet. IV af et for tidligt født baby kører ofte flere linjer på en gang. Et perifert indsatte centrale venøse kateter (PICC) er fodret mod hjertet enten via en arm, ben eller hovedbunden. Det bruges til at dispensere væsker eller prøve blod.

Umbilical katetre er vigtige for for tidligt fødte børn; Stubben fra klippe navlestrengen indeholder vener og arterier, kateteret er passeret. Det kan levere medicin eller væsker eller give læger med et blodtryk læsning og blodprøver. IV linjer er også placeret i blodårer nær hudoverfladen at dispensere medicin eller væske.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com