Frø terapi for næsegrus kræft

03/21/2010 by admin

Frø terapi for næsegrus kræft

Prostatakræft opstår, når kræftceller vokse i valnød-formet kirtel, der producerer sædvæske hos mænd. Nogle typer af kræft kan være meget langsomt voksende, men andre kan sprede sig meget hurtigt. Der er en række behandlinger at vælge imellem i behandling af prostatakræft. Hvilken type behandling der bedst passer til situationen er en beslutning mellem læge og patient. Radioaktive frø terapi er en mulighed, som har gode resultater med en lav grad af komplikationer.

Hvad er radioaktivt frø terapi?

Radioaktive frø terapi (også kendt som brachyterapi) er en metode, hvormed små ensartede radioaktive frø er implanteret i prostata, der vil udsender stråling til at dræbe kræftceller over en række måneder. Det indeholder en højere dosis af stråling end en direkte elektron beam terapi og arbejder for et længere tidsrum.

Hvordan radioaktive frø terapi er gjort

I denne procedure placeres 40-100 ris mellemstore radioaktive 'frø' i prostata ved hjælp af ultralyd-styrede nåle. Prostata er adgang gennem mellemkødet---området mellem penis og endetarmsåbningen og sker under fuld narkose. Det tager mellem en til to timer. De fleste mænd forlade hospitalet den samme dag, og genoptage normale aktiviteter inden for dage. Frøene forbliver i prostata for et antal måneder.

At vælge kandidater til radioaktivt frø terapi

Radioaktive frø terapi vælges ofte for ældre mænd hvis helbred kræver en minimalt invasiv procedure med en lav grad af komplikationer. Yngre mænd med meget lille prostata tumorer kan også have den bedste effekt med denne form for terapi.

Effektiviteten af radioaktivt frø terapi

En 12-årig undersøgelse udført af Urologi Health Center i større Tampa mellem 1992 og 2004 har vist, at radioaktivt frø terapi blandt 1380 orgel-begrænset kræftpatienter, havde en 88% kur sats blandt højrisiko tilfælde i forhold til 43 procent kur sats for kirurgi. Lav-risiko patienter havde en 99% kur sats, over 97 procent sats for kirurgi.

Risikoen for radioaktivt frø terapi

Radioaktive frø terapi kan medføre hyppig eller smertefuld vandladning eller langsom strøm. Erektil dysfunktion kan opstå fra frø terapi. Løs afføring eller andre rektal symptomer kan også forekomme med radioaktivt frø terapi, dog mindre alvorlig end med elektron strålebehandling. Det er usandsynligt, at denne form for stråling (jod og palladium frø) vil udsende fra din krop, men nogle læger anbefale opholder sig mindst seks fødder væk fra børn eller gravide kvinder som en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Alle stråling i pellets er normalt opbrugt inden for et år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com