Nyre funktion test Information

03/18/2010 by admin

Nyre funktion test Information

Som den største del af din urinvejene er dine nyrer skrald mænd af din krop. De er ansvarlige for at fjerne urenheder fra dit blod og konvertere dem til urin. Så vigtig er, nyrer er sarte organer. Eventuelle skader på dine nyrer er irreversibel, og der er få behandlingsmuligheder for nedsat nyrefunktion. Hvis din sundhedspleje udbyder har mistanke om du har nyreproblemer, kører hun en række nyre funktion tests.

Nyrefunktionen

Dine nyrer er rødlig, bønne-formet organer placeret bag maven, i nærheden af lille af din ryg. Mens nyrerne er også ansvarlig for frigivelse af hormoner, der regulerer blodtryk, sund knogleudvikling og produktion af røde blodlegemer, er deres vigtigste funktion filtrering blod. Dine nyrer filtrere affald og overskydende vand fra blodbanen ved hjælp af blodtrykket. Derefter blandes de affaldsprodukter og overskydende vand i urin, som er gemt i blæren før der udskilles fra kroppen.

Blod Urea Nitrogen Test

Blod urea nitrogen test (bolle) er gjort for at bestemme mængden af urinstof kvælstof i blodet. Urinstof kvælstof er biprodukt af protein opdeling. Urea er generelt filtreret ud af nyrerne og bruges til at lave urin. Hvis der er en forhøjet mængde af urinstof i blodet, kan det betyde, at din nyre filtreringssystem funktionssvigt. Testen er udført ved at udgyde blod og have det analyseret af en lab. Før at have denne test udført, underrette din sundhedspleje udbyder af alle medicin du tager, navnlig stoffer som Streptomycin, Allopurinol og Colistin, da disse lægemidler kan forvrænge bolle testresultater. Propranolol og høje doser af aspirin kan også give falske BUN testresultater. Din sundhedspleje udbyder kan bede dig om at stoppe med at tage disse stoffer i en periode eller vælge en anden nyre funktionstest.

Kreatinin blodprøve

En kreatinin blodprøve (også kendt som en serum kreatinin test) måler blodets procentdel af kreatinin, et produkt af fordelingen af kreatin. Testen udføres via en enkel blodprøve og lab analyse. Du skal altid oplyse nogen form for medicin, du tager til din sundhedspleje udbyder. Hvis du tager Bactrim, cimetidin eller enhver heavy-metal kemoterapi narkotika, kan han fortælle dig at stoppe med at tage dem eller vælge at bruge en anden test for din nyre funktion diagnose. Disse typer af medicin kan forvrænge undersøgelsesresultaterne for kreatinin.

Kreatinin urintest

Kreatinin urintest måler mængden af kreatinin i urinen. Kreatinin er et biprodukt af fordelingen af kreatin. Der er ingen særlig forberedelse til testen, men hvis du tager cefalosporiner, cimetidin eller Cisplatin, din sundhedspleje udbyder kan anmode om at du ophøre med medicinen, så det ikke forvrænge testresultaterne. På den første dag i denne test begynder du ved vandladning i toilettet. Resten af urinen du slipper for de næste 24 timer er indsamlet i en container. Du vil fortsætte med at gøre det gennem din første vandladning på dag to.

Kreatinin Clearance Test

En kreatinin clearance test sammenligner mængden af kreatinin i blodet fundet med, findes i urinen. Det er en kombination af kreatinin blodprøve og kreatinin urintest. Det kræver et udsnit af alle urinen i løbet af en 24-timers periode, og en prøve ved en blodprøve taget i slutningen af denne 24-timers periode. Kreatinin clearance sats er måling af glomerulær filtrationshastighed af nyrerne. Kreatinin clearance test på spædbørn kræver, at du placerer en samling taske over en drengens penis eller pigens skamlæber og tillægger hans eller hendes hud med selvklæbende før diapering barnet som sædvanlig. Hver gang barnet tisser i posen, bør det være drænet i en beholder og erstattet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com