Hvad er frie testosteron?

02/23/2014 by admin

Frit testosteron er et begreb, som henviser til mængden af testosteron i blodet, normalt testet hos mænd med visse medicinske tilstande. Ifølge American Association for klinisk kemi (AACC) frit testosteron kun tegner sig for 1-4 procent af testosteron i en typisk mandlig blodbanen.

Test af frit testosteron er ofte gjort for en række medicinske årsager, normalt (men ikke altid) hos mænd. Undersøge, hvad frie testosteron er, samt dens funktion og betydning, er afgørende for at forstå den rolle, det spiller i generelle sundhed.

Identifikation

AACC definerer frie testosteron som testosteron i blodet, der ikke er bundet til nogen andre kemikalier. En lignende type af testosteron, løst bundet til en kemisk kaldet albumin måles ofte i blodprøver samt frit testosteron til at opnå en måling af biotilgængeligt testosteron, eller BAT.

BAT testosteron udgør kun en lille del af total testosteron. Meget af kroppens testosteron er bundet til andre kemikalier, såsom globulin.

Funktion

Frie testosteron, siger testosteron mangel centrum, er et integreret element i en samlet sundhed billede. Typisk måles ved en blodprøve, kan gratis testosteronniveauer i kroppen være vigtige værktøjer for læger.

Frie testosteron måling kan give en læge en god generel indikation om, hvorvidt en persons hormoner fungerer normalt. AACC rapporterer, at kvinder såvel som mænd undertiden kræver tester gratis testosteron, da små mængder er nødvendige for hormonelle balance.

Betydning

Måling af frit testosteron, ifølge AACC, er faktisk en indirekte måde at måle en langt vigtigere sundheds indikator--niveau af kønshormon bindende globulin (SHBG) i blodbanen.

At vide hvor meget biotilgængelig er testosteron i blodet en måde at fortælle, hvor meget er bundet op i SHBG. Lave niveauer af SHBG har været knyttet til steroid brug, hypothyroidisme (eller reduktion i skjoldbruskkirtlen ydeevne) og fedme. Høj SHBG niveauer, på den anden side kan indikere hyperthyreose, skrumpelever og østrogen brug, hedder AACC.

Teorier/spekulation

Ud over de lidelser, der er anført ovenfor, er frit testosteron relateret--selvom løst, ifølge mange Endokrinologer--til andre sundhedsmæssige problemer, især hos mænd.

Mangel på energi, nedsat libido og humør problemer har været knyttet til lave frie testosteronniveauer. Testosteron mangel centrum anfører imidlertid, at mange Endokrinologer erklære disse at være ikke-specifikke symptomer, eller symptomer, der ikke kan være direkte knyttet til niveauer af frit testosteron meget nemt. Stadig, som mænd alder og deres testosteronniveauer naturligt falde, disse kan faktisk være symptomer på lavt samlede testosteronproduktion.

Potentielle

Hvis en læge opdager et sundhedsmæssigt problem på grund af unormale testosteronniveauer, kan hun ordinere supplerende testosteron til at hjælpe med problemet. Mange ældre mænd modtager Testosteron injektioner at forbedre problemer med kognition og hukommelse og øge energi.

Måling af frit testosteron, mens ikke en perfekt system, er stadig afgørende for fastlæggelse af generelle sundhed, når der opstår hormon-relaterede problemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com