Smertestillende medicin for Pancreatitis

04/23/2014 by admin

Pancreatitis er en infektion, der forårsager betændelse i bugspytkirtlen, som er en kirtel i kroppen, som sidder bag maven og frigiver hormoner som glucagon og insulin i blodet for at støtte i fordøjelsesprocessen. Denne betingelse kan forårsage kvalme, opkastning, feber, svedtendens, gulsot og mavesmerter, blandt andre symptomer. En række medikamenter er til rådighed til at afhjælpe smerter forårsaget af betændelse i bugspytkirtlen.

Acetaminophen

Acetaminophen, en over-the-counter medicin, er almindeligt anvendt til at reducere feber, lindre hovedpine og mindske andre typer af kropslige smerte. Det er ofte administreres specielt til lindring af milde smerter forårsaget af bugspytkirtlen betændelse og er typisk sikkert for en voksen i doser på 4000mg eller derunder pr. dag.

Ibuprofen

Ibuprofen, et non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) er lig acetaminophen, der er tilgængelige over-the-counter, og er ofte anvendes til behandling af milde former for smerte. Det kan nemmest findes i mærkenavn smertestillende sådan Advil og Motrin. Ibuprofen er stabil og nedbryde ikke i væske som aspirin gør. Det kan være administreres oralt som en pille eller i aktuel form gennem huden.

Narkotiske Meperidine

Mest almindeligt kendt som demerol, narkotiske meperidineis stærkere end acetaminophen eller ibuprofen. Det er normalt reserveret til moderate til svære smerter, og kan kun opnås gennem en recept. Det menes at medfører mindre risiko for en afhængighed end andre narkotika som morfin og er især affektive i bekæmpelse af krampagtige opkastning.

Morfin

Morfin, en yderst potent psykoaktive stof, er et smertestillende (smertestillende) bruges til at behandle mere alvorlige pancreas smerter ved at handle direkte på kroppens centrale nervesystem. Det bør kun administreres under opsyn af en læge, da det er også en opiater med et stort potentiale for psykisk afhængighed.

Tricykliske antidepressiva

Tricykliske antidepressiva, som er psykoaktive stoffer, der anvendes primært hos patienter med kronisk pancreatitis. Disse medikamenter er oftest ordineret til at hjælpe smerte syge sove og behandle depression. Tricykliske antidepressiva virker ved at modulere den opioid system i hjernen, som er en vigtigste del af det centrale nervesystem. Disse stoffer også hjælpe med at lindre migræne.

Hydrocodone

Hydrocodone, en smertestillende, er den aktive narkotiske ingrediens fundet i Vicodin, og er undertiden bruges i stedet for morfin for at reducere moderat til svær pancreas smerte. Vicodin indeholder omkring 5mg af hydrocodone og på grund af en større tilbøjelighed for overdosering eller kemisk afhængighed, bør kun administreres af en autoriseret læge.

Syre reduktionsgear

Medicin såsom Pepcid, Prilosec og Zantac reducere syre opbygning i bugspytkirtlen ved at blokere kroppens receptorer, der er mest ansvarlig for oprettelse af mavesyre. Selv om syre reduktionsgear er vist sig at være ineffektive mod visse typer af pancreatitis, de kan medvirke til at reducere blødninger i fordøjelseskanalen og visse former for mavesmerter forårsaget af overskydende syre produktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com