Hvordan du kan diagnosticere personlighedsforstyrrelser.

04/25/2014 by admin

Hvordan du kan diagnosticere personlighedsforstyrrelser.

Sigt personlighed lidelser dækker mindst 10 typerne af psykiske sygdomme som defineret af American Psychological Association. Disse lidelser indebærer gentagne mønstre af adfærd anses for at være uden for samfundsnormer. En behørigt uddannet mental sundhed professionelle, såsom en psykiater eller psykolog, er nødvendig for en korrekt diagnose af en personlighedsforstyrrelse. Læs om at lære mere om hvordan du kan diagnosticere personlighed lidelser.

Instruktioner

Diagnosticere en personlighedsforstyrrelse

• Ved de specifikke diagnostiske kriterier anvendes af det amerikanske psykiatriske Institute til at bestemme, om en person lider af en personlighedsforstyrrelse. Personlighedsforstyrrelser påvirke enkeltpersoner kognitive evne til at se sig selv og andre i et realistisk lys, evnen til at udtrykke en passende følelsesmæssig reaktion på begivenheder, evnen til at opretholde normale interpersonelle relationer og udstille kontrol af impulser.

• Rådfør dig med DSM-IV, American Psychiatric Associations diagnostiske manual, at forstå symptomer og behandlingsmuligheder for hver af de 10 typer af personlighedsforstyrrelser.

• Diagnosticere en personlighedsforstyrrelse ved at se, hvis den pågældende adfærd er ufleksible over en lang periode, og det dækker en bred vifte af forskellige funktionsmåder udstillet af enkelt. Mens de fleste personlighedsforstyrrelser ikke bliver mærkbar indtil voksenalderen, begynder mange af de gentagne eller ufleksible adfærd at dukke op i ungdomsårene eller lejlighedsvis endnu tidligere.

• Bestemme, hvis en persons adfærd påvirker hans evne til at fungere normalt i samfundet, herunder på arbejdspladsen og i familierelationer. En personlighedsforstyrrelse kan tvinge enkelt til at blive isoleret og alene på grund af manglende evne til at opretholde og udvikle interpersonelle relationer.

• Finde ud af, hvis de pågældende adfærd er relateret til biologiske betingelser før du diagnosticere en personlighedsforstyrrelse. Stofmisbrug eller en skade i hovedet, kan for eksempel ofte medføre symptomer, der kan fortolkes forkert som en personlighedsforstyrrelse. En kvalificeret mental sundhedsprofessionel skal også vurdere, om en bestemt personlighedsforstyrrelse er en komponent i en langt mere alvorlig psykisk sygdom eller psykose.

• Identificere ethvert "fast fantasier," som kan være den letteste måde at diagnosticere en personlighedsforstyrrelse. En fast fantasy er et sæt af overbevisninger, der har noget grundlag i virkeligheden, men menes at være sandt for enkelt. Disse tage ofte form af overdreven vrangforestillinger eller overtro, der genererer en hele trossystem.

Tips & advarsler

  • Der er ofte en fin linje mellem excentricitet og en ægte personlighedsforstyrrelse. En korrekt diagnose bør kun udføres af en kvalificeret, licenseret mental sundhedsprofessionel.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com