Medicin anvendes til behandling af Bipolar lidelse

06/19/2013 by admin

Medicin anvendes til behandling af Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kaldet maniodepressiv psykose, er et ubehageligt diagnose at leve med. Men der er en bred vifte af medicin, der kan hjælpe patienter live og leve godt med denne sygdom, hvis de er villige til at gå til en psykiater eller en klinik, tage medicin, der tilbydes og bruge et diagram til detalje bivirkninger af medicinen.

Historien om manio-Depression eller Bipolar sygdom

År siden Hvornår folk led af bipolar sygdom, de har ofte ikke vidste, hvad det var, eller hvis det var noget at bekymre sig om. De troede, de bare ikke føler meget godt. De kan opleve byger af vrede, depression, vold eller mani. Men det var meget ofte de mennesker, der lever med og måske elske dem, der vidste noget var galt. Den første person til at bruge udtrykket "manic-depressive sygdom" var en tyske psykiater Emil Kraepelin i late1900s. Derefter, i 1947, en anden tysk psykiater, Karl Leonhard, opdelt som klassifikation i unipolære (depression del af ligningen) og bipolar (Mani kombineret med depression).

Hvad betyder det at være Bipolar?

Mennesker, der lider af manisk depression menes at have en hjernesygdom, der skaber ekstreme ændringer i deres stemninger og energi niveauer. Ændringerne kan være næsten umærkelig eller meget dramatiske, men resultatet for den pågældende person er normalt brækkede relationer, mislykket arbejde oplevelser, dårlige resultater i skolen, og i nogle svære tilfælde, selvmord. Det betragtes som en livslang tilstand, der kommer og går og kan vare fra dage til år. Den nationale Alliance om psykisk sundhed (NAMI) anslår at der er 10 millioner amerikanere lider af denne sygdom, og at det slår mænd og kvinder lige. For mange mennesker, kan sygdommen dukke op i ungdomsårene eller endda i barndommen. Oftest gør det sit udseende tidligt i en voksen liv.

Symptomer af Bipolar sygdom

Følelser af depression kombineret med håbløshed er ofte en del af den af den bipolare patientens symptomer. Disse kan være ledsaget af tanker om selvmord, ændringer i søvnmønster og manglende interesse i aktiviteter, der engang forudsat fornøjelsen. Men når disse perioder med depression er præget af episoder af Mani eller følelsesmæssige højder, der er en fuld-blæst beskrivelse af bipolar sygdom. Mange mennesker med denne sygdom får hooked på "Diskant", fordi det ofte gør dem føler euforisk, med øget energi og racing tanker. Men der er en ulempe ved til alt dette i den "Diskant" kan føre til upassende opførsel, rastløshed, problemer med koncentration og en beslutning, der er ikke behov for søvn. En af de største problemer for bipolar syge i en manisk episode er at de kan synes meget irritabel og har oppustede udtalelse af deres egne beføjelser, der er bundet til at få dem ind i problemer med resten af verden.

Første linje medicin bruges til at hjælpe med Bipolar lidelse

Der er mange medikamenter, som læger bruger til at hjælpe patienten til bipolar. Problemet er, at ikke alle medicin hjælper alle, der lider af denne lidelse. Så mange gange en patient skal gennemgå en prøvetid med et antal piller, som kan eller kan ikke arbejde og kan skabe uønskede bivirkninger for ubehageligt at bo med. Nogle patienter beslutter at leve med deres spiral stemninger i stedet for at gå gennem processen med at finde noget, der ville hjælpe dem. Blandt de afprøvede og sande medikamenter, der ofte arbejder for bipolare patienter, er lithium og Depakote, men der er andre, nyere lægemidler.

Lithium (Eskalith, Cibalith-S, Lithobid) en naturlige salt. Lithiumcarbonat, citrat og orotate er alle stemningsstabiliserende og anses for at være yderst effektiv til både mani og depression.

Depakote (valproinsyre, Divalproex natrium) af Abbott Laboratories. Godkendt i 1995, er dette en af de nyere lægemidler anbefales til bipolar lidelse. Det er en krampestillende og bruges ofte når folk har hvad der kaldes rapid-cykling humørsvingninger.

Tegretol (carbamazepin), Lamictal (lamotrigin), Neurontin * gabapentin) og Topamax (topiramat) betragtes tillægsbehandling medicin, der ofte er ordineret for en kortsigtet mania episode.

Mange mennesker lider af bipolar lidelse vinden op tager hvad der er kendt som "en cocktail" af lægemidler. Det eneste problem med det er hvis patienten stopper tager en eller flere af blandingen, og måske netop det antidepressive middel er taget og stemning stabilisator er ikke, er der fare for, at patienten kan gå ind i en fuld-blæst manisk episode.

Hvis bipolare patienten udviser tegn på psykose, hvilket betyder, at han eller hun ikke er i kontakt med virkeligheden, kan læger i dag prøve at tilføje et antipsykotisk medicin til cocktail. Disse kaldes også "off-label" piller. Clozaril (clozapin) blev indført i dette land i 1990. Senere kom Risperdal (risperidon), Zyprexa (olanzapin), Seroquel (quetiapin), Geodon. (Ziprasidon) og de nyeste one, Abilify (aripiprazol). En læge kan ordinere nogen af disse stoffer skal anvendes sammen med de mere målrettede lægemidler til bipolar, såsom lithium og Depakote.

Andre medikamenter, der kan hjælpe bipolare patienter

Den medicinske samfund, i sin søgen efter at finde hjælp til den bipolare lidende, er kommet op med nogle alternativ medicin, der bruges ofte til at behandle en anden sygdom. En af disse er Calcium kanal blokkere, som normalt anvendes til at regulere blodtrykket hos patienter med hjerteproblemer. Det menes, de kan også bidrage til at stabilisere en persons stemninger. Listen omfatter:

* Diltiazem * Nifedipine * Nimodipine * Verapamil

Benzodiazepiner, som bidrager til at lette nervøsitet og spænding ved at bremse det centrale nervesystem, også bremse hjerneaktivitet. På grund af at, bidrager de til at behandle mani del af bipolar lidelse, og dets ledsagende panik og søvnløshed. Her er nogle lægemidler, der anvendes til bipolare patienter:

* Ativan (lorazepam) * Klonopin (clonazepam) * Valium (diazepam) * Xanax (alprazolam)

Der er også nogle nyere "atypiske" antidepressiva. Men de er ikke godkendt af FDA til behandling af bipolar depression. Læger siger, de synes at spille en rolle i behandling af det. Disse omfatter:

* Wellbutrin ( bupropion) * Effexor (venlafaxine) * Remeron (mirtazapine) * Serzone (nefazodone) * Prozac (fluorextine)

Mere ekstreme hjælp til Bipolar patient

Mange af os tænker på elektrochok behandling (ECT), også kendt som elektrochok terapi, som en torturous, smertefuld procedure, der anvendes i film fra 1940 til enten straffe eller adstadige en patient. Men ECT er stadig bruges i ekstreme tilfælde for bipolare patienter, der er indlagt og måske overveje selvmord, er farlige for andre patienter, eller psykotiske. Læger siger, det er effektivt i næsten 75% af de patienter, der har det.

Disse dage, er ECT normalt bruges som en sidste udvej, når patienten ikke reagerer på medicin eller terapi. Og patienten er godt taget sig af. Han eller hun er givet en muskelafslappende og går ind under general anesthesia at minimere effekterne.

Bipolar medicin bivirkninger

En af de mest vanskelige aspekter af at have bipolar lidelse er at finde den rette blanding af medikamenter til at stabilisere sygdommen. Det er lidt ligesom en kinesisk menu. Din læge kan vælge én medicin fra kolonne A, lad os sige en stemning stabilisator, en fra kolonne B, måske en anti-depressivt, og en anden fra kolonne C, en krampestillende.

Men tager bare en af disse lægemidler kan resultere i uønskede bivirkninger. Tager alle tre kunne være ubehageligt i bedste fald. Alle eller nogen af disse lægemidler kan udløse diabetes eller hyperglykæmi, gøre din mund tør, gøre dig sved eller gør du bryde ud i bistaderne. En skuffende bivirkning er, at de fleste gøre dig få vægt og lægge en dæmper på seksuelle præstationer. De kan også medføre forstoppelse eller sløret syn.

Det vigtigste når du først tager disse medikamenter er at holde en kladde på hvordan du reagerer og diskutere det med din læge. Han eller hun kan derefter skære ned på doseringen eller måske stoppe medicinen og prøve noget andet. Problemet er, at mange mennesker, der lider af bipolar lidelse får forstyrret, når de først tage medicin på grund af bivirkninger. Men hvis de kan hænge derinde og diskutere problemet med en læge, det i sidste ende bør arbejde godt ud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com