Hvad gør E-Vitamin for huden?

06/23/2013 by admin

E-vitamin er et vigtigt næringsstof, som vi skal indhente fra vores kost eller kosttilskud. E-vitamin giver fordele for mange kropsvæv og -systemer, herunder beskytte og hjælpe med at reparere huden.

Funktion

Mundtligt, E-vitamin øger immunsystemets funktion, som hjælper med at ødelægge beskadiget hudceller og dermed hjælper med at forhindre udviklingen af hudkræft. Som en antioxidant, kan både internt og topisk, E-vitamin beskytte mod UV-stråling og andre frie radikaler fra forurening, stress og ryge. Stratum corneum (øverste lag) af huden består dels af fedtsyrer og E-vitamin spiller en særlig vigtig rolle i at beskytte disse fedtsyrer fra frie radikaler skader. Dette hjælper med at lindre betændelse, at holde huden smidig og blød, mens også beskytte huden tone, som kan vende gullig hvis fedtsyrer får lov til at oxidere. Topisk, kan E-vitamin lindre betændelse, lette virkningerne af solskoldning og fremme heling. Vitamin E understøtter også funktionen af solcremer til at absorbere UV-stråling.

Betydning

Halvfems procent af alders-relaterede hudproblemer menes at skyldes solen over tid. UV-stråling skader cellulære DNA, som øger risikoen for hudkræft, og reducerer immunforsvaret--forringer evnen til at reparere beskadiget væv. UV-stråling skader også kollagen og elastin fibre, dermed bidrage til udviklingen af rynker, tyndere og andre Aldersrelaterede forandringer i huden. Som en kraftig antioxidant med anti-inflammatoriske og immun stimulerende evne, kan både orale og topiske E-vitamin beskytter mod UV-induceret hudforandringer og skade, forbedre udseendet og reparere beskadiget hud.

Typer

Vitamin E er faktisk en kombination af flere forskellige former--4 tocopheroler og 4 tocotrienoler. Mange kosttilskud tilbyde alpha-tocopherol form af vitamin E, men gamma tocoferol er nu anerkendt som giver ofte større fordel. Gamma tocoferol er den vigtigste form for E-vitamin i fødevarer, bekæmper forskellige frie radikaler i kroppen end alpha tocopherol og har større anti-inflammatoriske effekter. Tocotrienol former for vitamin E ophobes i det øverste lag af huden, og er en del af det første lag af beskyttelse mod UV-stråling. Tocotrienoler er også bedre absorberes af huden end tocopheroler. Det er derfor vigtigt at tage en kombination af de forskellige former for vitamin E, herunder høje niveauer af både gamma og alpha-tocopherol.

Forebyggelse/løsning

Tage en mundtlig komplettere af 400-800 IE vitamin E dagligt. Sørg for at din E-vitamin supplement indeholder alle 8 former for vitamin E, herunder 250 til 500 mg af gamma-tocoferol og alle fire tocotrienol former. Brug fugtighedscreme, der indeholder både tocopheroler og tocotrienoler for aktuel antioxidant fordele. Være opmærksom på eventuelle duft bruges i aktuel vitamin E produkter, da disse kan forårsage hudirritation og rødme

Advarsel

Overdrevne doser af E-vitamin kan interagere med blodfortyndende medicin som warfarin, forårsager en stigning i blødning. Tale med din læge hvis du tager warfarin eller nogen andre antikoagulanter før du tager vitamin E tilskud.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com