Om akustiske Neuroma

06/09/2011 by admin

En akustisk neuroma er en noncancerous vækst, der vokser fra den 8. eller vestibulo-cochlear nerve, som er ansvarlig for retsmødet. Det er knyttet til produktionen af en unormal protein kaldet merlin. Det vokser meget langsomt over en lang periode og udvider til det punkt, at det kan være registreret på x-stråler eller en MR-scanning.

Symptomer

Symptomer på akustiske neuroma varierer afhængigt af størrelsen og placeringen af vækst eller tumor. Da disse vokser langsomt, præsenterer symptomer sjældent sig selv før en alder af 30. Når de synes, præsenterer de som høretab, tinnitus (ringen for ørerne), vertigo (svimmelhed), ubalance eller dysequilibrium (problemer med balance), fylde eller pres i ørerne og for store tumorer, facial følelsesløshed eller lammelse. Mindre almindelige symptomer er svært ved forstå tale, hovedpine eller midlertidig vision abnormiteter.

Årsager og forekomsten

Akustisk neurom menes at være forårsaget af en gendefekt, der normalt forhindrer tumorer vokser. Defekten dækker alle etniske baggrunde og løb, men rammer overvejende kvinder. De fleste er diagnosticeret mellem 30 og 60 år. Disse tumorer vises i 2,5 procent af befolkningen.

Diagnose

Auditive rutineprøver kan bekræfte, at du har en høring problem, normalt på kun ét øre. Når akustiske neuroma er mistænkt, kan en auditive hjernestammen svar test (ABR, BAER, BSER) gøres. Derudover kan anmodes om en test for ligevægt og balance (electronystagmography), og endelig en CT eller MR-scanning af hovedet vil positivt bekræfte diagnosen. Tumor er altid fundet på bunden af hjernen.

Behandling

Behandling er typisk fjernelse af svulst med kirurgi. Jo tidligere tumor opdages, jo bedre chance for at fjerne det hele. Hvis du allerede har et høretab, kan gendannes.

Hvis hele svulsten ikke kan fjernes, kan strålebehandling udføres, selv om dette er normalt forbeholdt ældre patienter, der ikke kan tåle operation. Det er også anvendes hvis hele svulsten ikke kan fjernes.

Komplikationer

Hvis du ikke registrerer det tidligt, kan behandling medføre lammelse af ansigtsmuskler på den ramte side, og efter strålebehandling, nerveskader, tab af hørelse og lammelse af ansigtet.

Besøge din læge

Hvis du oplever pludselige høretab, forværrede høretab eller svimmelhed, skal du kontakte din læge for en evaluering.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com