Bivirkninger af Mirena efter indsættelse

12/23/2013 by admin

Mirena er en form for prævention som en T-formet plast ramme kaldet en intrauterin enhed indsættes i livmoderhulen via skeden. Rammen frigiver levonorgestrel til livmoderen væggen, at forebygge graviditet. Mirena kan vare op til fem år, men det kan fjernes når som helst. Det er så effektiv som tubal ligering at forhindre graviditet.

Menstruationen udebliver

Omkring 20 procent af kvinder, der bruger Mirena stoppe med at have deres perioder omkring et år efter indsættelse. Efter Mirena er fjernet, vil kvinder begynde at opleve deres periode regelmæssigt igen.

Menstruation ændringer

I de første seks måneder efter Mirena er indsat, nogle kvinder oplever pletblødning mellem menstruationerne. Derudover har nogle Mirena brugere tungere end normalt perioder snart efter indsættelse, men blødning i sidste ende bliver lettere end normalt i mange tilfælde.

Æggestokke cyster

Omkring 12 procent af Mirena brugere udvikle ovariecyster, men de forsvinder normalt med ingen medicinsk intervention inden for et par måneder.

Udvisning

I sjældne tilfælde kan Mirena komme ud på sin egen. Hvis dette sker, kan du blive gravid.

Ubehag

En relativt almindelig bivirkning oplever nogle ubehag, når Mirena er indsat. Klager omfatter blødninger eller kramper og svimmelhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com