Teknikker om, hvordan man bade & pleje for en stol-bundet Person

01/23/2014 by admin

Teknikker om, hvordan man bade & pleje for en stol-bundet Person

Uforstyrrethed og uafhængighed er vigtige menneskelige behov. For folk der er kørestol bundet, kan disse være svære at opretholde. Det er en opgave for de pårørende at hjælpe folk, følelsesmæssigt og fysisk, mens du stadig at sikre, at de føler sig respekterede. Især med hensyn til opgave at badning og pleje af mennesker, er det vigtigt at holde deres følelser i tankerne. Det omfang, som vil du hjælpe denne person varierer alt efter den enkeltes tilstand og den nødvendige bistand.

Badning

Kun tillade enkelt at være så uafhængige som muligt, udfylde for at hjælpe når det er nødvendigt.

Ansigt, hænder og genital område skal vaskes hver dag, selv om personen ikke er fuldt badet dagligt. Bære handsker når i fare for at røre kropslige væsker/afføring.

Hvis enkelt kan indtaste bruseren, have ham gøre det og være sikker på, han holder til jernbanen og sidder på en stol eller bænk i bruseren.

Hvis personen ikke kan indtaste bruseren, skal han modtage en svamp bad i sengen.

Hudpleje

Sidder i en kørestol for en udvidet tidsperiode efterlader en person med risiko for liggesår. For at forhindre disse, Sørg for personen spiser og drikker godt så hendes hud er sundt. Skift hendes placering hver anden time, anvende lotion på hendes hud og ren urin eller afføring så hurtigt som muligt.

Hårpleje

En tur til frisør eller salon kan være spændende og vil give den person føler sig velplejet. Hvis personen ikke kan forlade huset, kan du muligvis finde nogen, der kan komme til hjemmet. Under alle omstændigheder forsøge at holde de enkelte hår kort, så det er lettere at vedligeholde. Det er også nemmest at vaske hår i bruser eller håndvask, men hvis det er nødvendigt, kan du vaske en persons hår i seng så godt.

Mund pleje

Sunde tænder er vigtige. Hvis enkelt er i stand til, har ham børste sine tænder selv. Hvis ikke, børste ham mindst en gang om dagen. For dem med proteser, kontrollere for at sikre de ikke krakkede og om de passer ordentligt. Husk at fjerne proteser for desinfektion.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com