Hvilke typer af etiske spørgsmål kan opstå, når en organisation gennemfører forskning?

12/15/2010 by admin

Hvilke typer af etiske spørgsmål kan opstå, når en organisation gennemfører forskning?

Millioner af mennesker lider af ødelæggende sygdomme, sygdomme og fysiske lidelser. Medicinalindustrien bruger millioner af dollars indgående for retsmidler. Personale, der søger efter sundhed helbredelsesmetoder overholde strenge retningslinjer. Forskere skal respektere rettighederne for mennesker og dyr, der anvendes i deres undersøgelser, og ærligt rapport undersøgelsens resultater. (Reference 3, "Koder og politikker for forskning etik")

Historie af forskning

Etik bestemme "Hvad er god eller dårlig." Institutionelle anmeldelse Boards, finansiering kilder og statslige organer sikrer, at forskere afholder etiske studier. Den berygtede 1932 Tuskegee syfilis undersøgelse påvirket udviklingen af etiske forskningspolitikker. Tuskegee undersøgelse bruges afrikansk-amerikanske mænd smittet med syfilis som test emner. Forskere bemærkede og indspillet den inficerede mænd fysisk forringelse, at tillade syfilis at sprede i stedet for at administrere kur: penicillin. "Da undersøgelsen blev udsat i 1972, og endte på 16 November samme år, 28 mænd havde døde af syfilis, 100 andre var døde på grund af syfilis relaterede komplikationer, mindst 40 koner havde været inficeret og 19 børn havde pådraget sig sygdommen ved fødslen," rapporter Brown University. Svar på Tuskegee undersøgelse indført politikerne større restriktioner til videnskabelige undersøgelser.

Tilbageholde en kur

Tuskegee undersøgelse viser, at tilbageholde en helbredende stoffer anses for uetisk. Etik kræver, at forskere (der bruger en ubehandlet eller kontrolgruppen til sammenligning i undersøgelser) overveje af hensyn til den ubehandlede gruppe. Institutioner udvikle review bestyrelserne for at bilægge etiske dilemmaer. Agenturer, der fører tilsyn med forskning skal beskytte testpersoner fra farlige eksperimentelle behandlinger. Disse organer også afgøre, om de potentielle fordele ved eksperimentelle behandlinger opvejer risiciene for testpersonen. Ledere i bioetik drøfte og udarbejde retningslinjer for forskere er involveret i kontroversielle undersøgelser.

Behandling af dyr humant

Forskere bruger ofte dyr i undersøgelser. De skal behandle dyrene humant. Dyr opleve svie og smerte, således at deres angst er et etisk anliggende. Agenturer, der fører tilsyn med aktiviteterne i forskere sikre at testpersoner (dyr og menneske) ikke lider unødigt. Dette princip udvides til stamcelleforskning og studiet af fostre. Etiske forskere nedsætte smerter/lidelser så meget som muligt i løbet af deres studier.

Profit som fristelse

Medicinske opdagelser og forskning kan give enorme overskud. Nogle forskere kan forfalske resultater for økonomisk vinding. For at undgå en interessekonflikt, sikre institutionelle anmeldelse boards (IRBs), at forskere ikke berettiger til (økonomisk eller på anden måde) resultatet af forskning. Forfalskning af data, fortegne resultater og tage æren for andres akademisk arbejde er etiske overtrædelser.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com