Heavy Metal toksicitet i fisk

02/10/2012 by admin

Enhver metalliske grundstof med høj densitet og toksicitet på beskedne koncentrationer betragtes et tungmetal, rapporter Lenntech, en organisation, dannet i 1993 af alumner fra det tekniske universitet i Delft, Nederlandene, at udvikle miljømæssigt ansvarlig luft renseanlæg og vand behandlingssystemer. Tungmetaller indeholder kviksølv, arsenik, bly og chrom. Som en del af Jordens skorpe modstår disse metaller nedbrydning. Begrænset omfang glider de ind i kroppen gennem atmosfæren, vand og mad. Indtagelse af tungmetaller i større koncentrationer kan føre til forgiftninger. For eksempel, udgør giftige kviksølv eksponering fra spise fisk et problem for folkesundheden.

Heavy Metal toksicitet

Fordi tungmetaller ophobes i væv over en periode---dvs gemt hurtigere end udskilles---kan de føre til forgiftninger og alvorlige sundhedsproblemer, ifølge Lenntech. I modsætning til sporstoffer såsom selen (antioxidant) har tungmetaller ingen biologiske funktion i kroppen.

Kviksølv

Mens kostvaner bør omfatte fisk som en del af en ernæringsmæssig regime, indeholder dette proteinkilde rig på omega-3 fedtsyrer også spor af kviksølv, som læg frem af Miljøstyrelsen. Kviksølv, et metal, der udstiller flere former, kombinerer med carbon at danne organiske forbindelser. Den mest kendte er methylkviksølv, som er lavet af mikroorganismer findes i jord og vand, rapporterer agenturet for giftige stoffer og sygdomme registreringsdatabasen. Til gengæld ophobes methylkviksølv i væv af fisk.

Så mange som 60.000 børn i USA kan være påvirket af kviksølv toksicitet, ifølge en 2001 undersøgelse af National Academy of Sciences. I 2002 bebrejde en miljøorganisation den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ikke advarer offentligheden om kviksølv eksponering fra tun. Californien sagsøges fem supermarkeder i 2003 til at advare kunder vedrørende potentielle kviksølv forurening fra haj, tun og sværdfisk, rapporterer EPA.

Sundhedsrisici

Forgiftning på grund af kviksølv kan forårsage skade ikke kun til hjerne og nyrer, men også til en voksende fosteret. Især rapporterer nervesystemet er sårbare over for mange former for kviksølv, agenturet for giftige stoffer og sygdomme registreringsdatabasen. Hvis metal siver ind i hjernen, er virkningerne rystelser, irritabilitet, problemer med hukommelse og forvridninger i høring og vision.

Ifølge EPA er farerne ved kviksølvforgiftning fra spise fisk ikke et stort problem. Risikoen afhænger af mængden af fisk indtagelse kombineret med niveauer af kviksølv i fisk. Som en forebyggende foranstaltning anbefaler EPA og FDA, at spædbørn, gravide kvinder og ammende mødre undgå specifikke typer af fisk og spiser kun fisk, der er lave i kviksølv.

Chrom

Et andet giftigt tungmetal, chrom hober sig op i akvatiske organismer og dyr. Mens minimal eksponering for chrom kan forårsage sårdannelse og hudirritation, rapporter eksponering på lang sigt kan skade nervevæv og leveren, Lenntech.

Testning for Heavy Metal toksicitet

Aktuelle lab teknologi kan måle tungmetaller i kroppen, ifølge montere Rainer Clinic. Laboratorier som LabCorp eller Quest Diagnostics (placeret i bycentre i hele USA) kan udføre hele blodprøver. Resultaterne vises i rapporter, der anvender EPA og Occupational Safety and Health Administration OSHA-godkendte intervaller af reference.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com