Hvad komponerer et DNA nucleotid?

08/07/2012 by admin

Hvad komponerer et DNA nucleotid?

Nukleinsyrer findes i kroppen består af mindre enheder kaldet nukleotider. Disse nucleotider udgør den genetiske kode af DNA, selvom de er væsentlige elementer i alle nukleinsyrer. Selvom nukleotider varierer meget i deres nøjagtige makeup, er de altid sammensat af en pentose-sukker, en nucleobase og en fosfat gruppen.

Pentose-sukker

To sorter af pentose sukkerarter, såkaldte grund af deres fem kulstofatomer, kan findes i nukleotider. De to sukkerarter er ribose og deoxyribose. Deoxyribose har én færre iltatom end ribose. Ribose kan findes i de nukleotider, der danner RNA, mens deoxyribose er fundet i de nukleotider, der opbygger DNA.

Den heterocycliske Nucleobase

Nucleobase tillægger pentose-sukker, danner en nucleoside. Baser altid indeholder kvælstof og er klassificeret som purinindhold eller pyramidines. Purines, findes i både DNA og RNA, er adenin, "A" og guanin, "G." Pyramidines er cytosin eller "C"; thymin, eller "T"; og uracil, "U." Uracil er eksklusivt til RNA og thymin er eksklusivt til DNA.

Fosfat-grupper

Også er dele af nukleotid én, to eller tre fosfat grupper. Fosfat-grupper som baser, er knyttet til pentose-sukker. Ifølge Dr. John Kimball, er DNA og RNA bygget af nukleotider indeholdende tre fosfater. Også kendt som nucleoside triphosphates, disse nukleotider drop to fosfat grupper ved at danne RNA eller DNA.

Hvordan nukleotider opbygge DNA

DNA er normalt arrangeret i en dobbelt helix--to backbones følgeskab af en stige. Backbones er dannet ved sammenføjning af nukleotid fosfater og sukker. Nucleobases er frit at par sammen for at danne en stige. I DNA er eneste baserne adenin, guanin, thymin og cytosin. Adenin kan kun danne par med thymin og guanin kan kun danne par med cytosin. Sekvensen af nucleobase par er en vigtig del af den genetiske kode.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com