Rå kost for Hypothyroidism

07/04/2012 by admin

Hypothyroidism er en forholdsvis almindelig lidelse, og mange mennesker er uvidende om, at de selv har det. Skjoldbruskkirtlen er en yderst vigtig kirtel, der styrer stofskifte, vækst, calcium i blodet, energi, ilt, krop fedt og vægt tab. En rå fødevarer kost er ofte anbefalet at bekæmpe hypothyroidism, fordi det søger at give din krop med alle de vigtige vitaminer og mineraler gennem naturlige, rå fødevarer, der indeholder mindre fedt, konserveringsmidler og andre skadelige stoffer.

Hvad er hypothyroidisme?

Hypothyroidism er en tilstand karakteriseret ved en mangelfuld eller ineffektiv produktion eller anvendelse af hormoner fra skjoldbruskkirtlen. Der er mange typer af hypothyroidisme, lige fra betingelser hvor kroppens immunsystem angriber skjoldbruskkirtlen (Hashimotos thyreoiditis), en overaktiv kirtel eller endda en viral eller bakteriel infektion. Mennesker med hypothyroidisme er almindeligt sløv, har en langsom puls og en intolerance overfor kulde. De kan ukontrollabelt gain vægt uden at miste det, være forstoppet og følelsesløs i ekstremiteterne. I nogle tilfælde kan der opstå forvirring, demens og depression. Når hypothyroidism opstår hos børn, kan det forårsage en væksthæmning eller psykiske mangler.

Rå fødevarer er godt for mig?

Enhver fødevarer kost (rå eller andet), som du vælger at følge skal have en afbalanceret væld af vitaminer og mineraler. Jod er især vigtigt, da en mangel med det kan forårsage hypothyroidism med struma, eller en unormal udvidelsen af skjoldbruskkirtlen. Jod er tilføjet til mange af vores fødevarer i dag, som bordsalt, så du sandsynligvis ikke behøver at bekymre sig om denne ene. Faktisk kan du skal være forsigtig, at du ikke overdrive det på jod, som for meget kan være lige så farlig. Hvis du ikke er for vane at saltning din mad, finde andre kilder end iodized bordsalt. De fleste saltvands fisk, tang og skaldyr indeholder rigelige mængder af jod. Prøv sushi eller sashimi, f.eks.

Et andet vigtigt stof til at overveje er tyrosin. Det er en vigtig aminosyre, der arbejder med jod i skjoldbruskkirtlen til at oprette thyroxin, et hormon der styrer stofskiftet og fremmer væksten. For hypothyroidic børn er dette særlig vigtigt. Aminosyren, selv kan hjælpe depression og afhjælpe sløvhed, to fælles symptomer mennesker med hypothyroidisme ansigt.

Tyrosin findes i fuldkorn, hvede og havre. Det er også tilgængelige i overflod i mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ost. Mange frugter og grøntsager har tyrosin, især bananer og avocadoer. Også prøve mandler, sesamfrø og græskarkerner. Tyrosin er, selvfølgelig, også til stede i mange kilder, kød, såsom lean kylling og svinekød.

Hvad Raw Foods skal jeg undgå?

De fødevarer, du ønsker at undgå afhænger i vid udstrækning et par faktorer. Først, er du på nogen medicin? For nylig, mange fødevarer er blevet kaldt "goitrogenic", eller kendt for at gøre hypothyroidisme værre. Hvorvidt dette er sandt er stadig at blive afprøvet; men disse fødevarer er kendt for at have forbindelser og stoffer, der faktisk kan modvirke medicin du tager. De identificerede fødevarer omfatter: babassuolie, rosenkål, kål, blomkål, majs, grønkål, hirse, ferskner, pærer, kartofler, radiser, kålroer, jordbær og majroer. Tal med din læge om dette og hvad bestemte fødevarer du skal undgå for at forhindre en mulig interaktion med din medicin.

Den gode nyhed er, at hvis du kan lide disse fødevarer, madlavning dem menes at ødelægge de enzymer, der bidrager til egenskaberne goitrogenic fødevarer.

Beviser

Ifølge Dr. Todd Nippolt, MD, en endokrinolog med Mayo Clinic, er der ingen videnskabelig dokumentation, visse hypothyroidisme kost findes der vil forbedre din thyreoideafunktion. En 1957 eksperiment på Universitet Madras, Indien, men, fandt, at visse fødevarer kan indeholde goitrogenic stoffer, som inducerer en udvidelse af skjoldbruskkirtlen, hvilket underbygger de fordringer, at visse fødevarer kan faktisk være farlige for dit helbred.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com